Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν τις δηλώσεις Κωστόπουλου οι αναλυτές

Σε επιπρόσθετες προβλέψεις της Alpha Bank για επισφάλειες ύψους 100 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο παραπέμπουν οι δηλώσεις του επικεφαλής της τράπεζας, σημειώνει η Marfin Analysis στο πρωινό της report.

Πώς είδαν τις δηλώσεις Κωστόπουλου οι αναλυτές
Σε επιπρόσθετες προβλέψεις της Alpha Bank για επισφάλειες ύψους 100 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο παραπέμπουν οι δηλώσεις του επικεφαλής της τράπεζας, κ. Γ. Κωστόπουλου, σημειώνει η Marfin Analysis στο πρωινό της report.  

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Alpha τόνισε πως δεν θα τον εξέπληττε εάν η τράπεζα εμφάνιζε ζημίες στο δ΄ τρίμηνο του 2008 ως αποτέλεσμα υψηλών προβλέψεων.

Οι εκτιμήσεις της Marfin έκαναν λόγο για κέρδη 131,8 εκατ. ευρώ στο διάστημα αυτό, από 153,7 εκατ. στο γ΄ τρίμηνο του 2008 και 180,3 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο του 2007.

Η εκτίμηση της χρηματιστηριακής για τις προβλέψεις της Alpha Bank στο σύνολο της χρήσης 2008 ανέρχεται στα 402 εκατ. ευρώ, υποδηλώνοντας κόστος ρίσκου ύψους 86 μονάδων βάσης για το σύνολο του 2008.

Εάν η Alpha Bank ανακοινώσει ζημίες στο δ΄ τρίμηνο, αυτό θα υποδηλώνει επιπρόσθετες προβλέψεις ύψους 100 εκατ. ευρώ (στα 136 εκατ. ευρώ που ήδη εκτιμούσε η Marfin), οδηγώντας το κόστος ρίσκου στις 100 μονάδες βάσης για το σύνολο της χρήσης, ή συνολικές προβλέψεις για επισφάλειες που θα ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική - Π&Κ
σημειώνει ότι ο επικεφαλής της Alpha Bank δίνει τον τόνο για το τι αναμένεται να ακολουθήσει από πλευράς επισφαλειών, αν και οι υπόλοιπες τράπεζες ενδέχεται να ακολουθήσουν με πιο μετριασμένο ρυθμό.

Η Proton επισημαίνει ότι η συνέντευξη του κ. Κωστόπουλου έχει ευρύτερες επιπτώσεις για τον κλάδο, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες την Alpha Bank, καθαρίζοντας τους ισολογισμούς τους από το δ΄ τρίμηνο του 2008, εν όψει ενός δύσκολου 2009.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v