Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιμάκο: Με σύσταση ”αγορά” ξεκινά κάλυψη η Εγνατία

Με σύσταση ”αγορά” (buy) ξεκινά την κάλυψή της για τη μετοχή της Ιμάκο η Εγνατία ΑΧΕ, σε ανάλυσή της (28/1/2004) με τίτλο ”Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ανάκαμψης”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως η μετοχή διαθέτει περαιτέρω περιθώρια ανόδου της τάξεως του 36% (τιμή στις 28/1/2003 1,17 ευρώ).

Ιμάκο: Με σύσταση ”αγορά” ξεκινά κάλυψη η Εγνατία
Με σύσταση ”αγορά” (buy) ξεκινά την κάλυψή της για τη μετοχή της Ιμάκο η Εγνατία ΑΧΕ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2004 και τίτλο ”Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ανάκαμψης”.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως το μοντέλο προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF) καταδεικνύει πως η τιμή της Ιμάκο διαθέτει περαιτέρω περιθώρια ανόδου της τάξεως του 36% (τιμή στις 28/1/2003 1,17 ευρώ), γεγονός το οποίο –όπως επισημαίνει η Εγνατία– δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η ανάκαμψη δημιουργεί ισχυρότερες ταμειακές ροές.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως οι προσπάθειες που έχει καταβάλει η διοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια, ώστε να γλιτώσει ο όμιλος από την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρισκόταν, υιοθετώντας κινήσεις ανασχηματισμού και αναδιάρθρωσης, οδηγούν και πάλι την Ιμάκο στην κερδοφορία.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τόσο τα αποτελέσματα εννεαμήνου όσο και οι εκτιμήσεις της διοίκησης για τα οικονομικά μεγέθη στο σύνολο του 2003 επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η ανάκαμψη έχει ήδη δρομολογηθεί.

Η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει πως τα έσοδα του ομίλου για το 2003 θα παρουσιάσουν αύξηση 7,7%, διαμορφούμενα στα 31,8 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα μιας καλής εν γένει χρονιάς για τον χώρο των εκδόσεων και των εκτυπώσεων, αλλά και της αύξησης τόσο της κυκλοφορίας όσο και των διαφημιστικών εσόδων.

Τα EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση 13,1% σε σχέση με το 2002, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Ιμάκο στις 730 χιλ. ευρώ σε σχέση με ζημίες ύψους 3,2 εκατ. ευρώ του 2002.

Για το μέλλον, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι πωλήσεις του ομίλου και τα ενοποιημένα EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν στο διάστημα 2002 – 2005 αύξηση κατά μέσο όρο της τάξεως του 9,1% και του 51,1% αντίστοιχα.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως τα έσοδα για την περίοδο 2004 – 2005 θα ενισχυθούν σημαντικά κυρίως από το λανσάρισμα (στα τέλη του 2003) της ελληνικής έκδοσης του αμερικανικού περιοδικού InStyle, ενώ η σταθεροποίηση των περιθωρίων EBITDA αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της λειτουργικής κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v