Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΠΑ: Παύει η διαπραγμάτευση συμβολαίων της ΠΑΝΦ

Την διακοπή της διαπραγμάτευσης των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης με υποκείμενη αξία τις μετοχές της εταιρίας Vodafone-Παναφον, λόγω της πρόθεσης διαγραφής της μετοχής της από το χρηματιστήριο, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α.

ΧΠΑ: Παύει η διαπραγμάτευση συμβολαίων της ΠΑΝΦ
Την διακοπή της διαπραγμάτευσης των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης με υποκείμενη αξία τις μετοχές της εταιρίας Vodafone-Παναφον, λόγω της πρόθεσης διαγραφής της μετοχής της από το χρηματιστήριο, αποφάσισε ομόφωνα στις 26/1/2004, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α.

Σύμφωνα με σχετική σημερινή (29/1) ανακοίνωση του Χ.Α., συνέπεια της απόφασης αυτής είναι ότι παύει η εισαγωγή νέων σειρών διαπραγμάτευσης στα ΣΜΕ επί μετοχών της Vodafone-Παναφον.

Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, διευκρινίζεται ότι η διαπραγμάτευση των ήδη εισηγμένων σειρών ΣΜΕ επί μετοχών της εταιρίας θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι την λήξη τους με την επιφύλαξη της τυχόν διαγραφής μέχρι τον χρόνο αυτό της υποκείμενης αξίας τους.

Σε περίπτωση τέτοιας διαγραφής, αναφέρει η ανακοίνωση του Χ.Α., τα συμβόλαια που αφορούν την μετοχή Vodafone-Παναφον, θα διαγραφούν αναγκαστικά από την Αγορά Παραγώγων με αποτέλεσμα να λήξουν αμέσως κατά τον χρόνο αυτό, ενώ τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά, ακόμη και αν αφορούν την παράδοση της υποκείμενης αξίας των συμβολαίων, θα εκκαθαριστούν χρηματικά.

Για την εκκαθάριση θα ληφθεί υπόψη η τελευταία δημοσιευμένη τιμή της μετοχής της Vodafone-Παναφον (υποκείμενης αξίας των συμβολαίων) πριν από την διαγραφή της.

Επισημαίνεται τέλος, ότι οι υποχρεώσεις ειδικής διαπραγμάτευσης επί των ήδη εισηγμένων σειρών συμβολαίων που αφορούν την μετοχή Vodafone-Παναφον, έχουν αρθεί από τις 26/1/2004, δεδομένης της παύσης διαπραγμάτευσης των συμβάσεων repos της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v