Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η αγορά σύμφωνα με τις ΑΧΕ, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως είναι πιθανόν να υπάρξουν τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και κυρίως σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report ότι η αγορά θα αναζητήσει σήμερα εκ νέου κατεύθυνση, μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις που χαρακτηρίστηκαν από μεγάλες ημερήσιες διακυμάνσεις.

Τάσεις αποκόμισης κερδών αναμένεται να επικρατήσουν στη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, ενώ εκτιμά πως η πιθανότητα σημαντικής διόρθωσης της αγοράς είναι περιορισμένη.

Επίσης η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Δέλτα Συμμετοχών, η οποία έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 13,2% από την αρχή του έτους.

Επιπλέον οι αναλυτές της Marfin θέτουν τιμή - στόχο για τη μετοχή της Δέλτα Συμμετοχών τα 8 ευρώ, ενώ σημειώνουν πως διατηρούν τη σύστασή ”outperform”.

Με διάθεση σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα κυλήσει η σημερινή συνεδρίαση.

Ωστόσο, η Εγνατία θεωρεί ελκυστικές ορισμένες από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως αυτές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ, ενώ εκτιμά πως θα υπάρξει εκδήλωση αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος για τους συγκεκριμένους τίτλους, το οποίο και αναμένεται να επηρεάσει θετικά την ψυχολογία της αγοράς.

Από την πλευρά της η Εurobank Securities σημειώνει πως η αγορά ψάχνει νέα επίπεδα στήριξης, ενώ προβλέπει πως θα κινηθεί με τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα υπάρξει τάση συσσώρευσης στην αγορά ελλείψει σημαντικών εταιρικών νέων, καθώς επίσης και λόγω της αναμονής για ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο έκλεισαν χθες οι δείκτες στο Χ.Α. αντιδρώντας θετικά στην προχθεσινή πτώση, αναφέρει στο σχόλιό της η Εθνική ΑΧΕ, και καταλήγει πως στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τόσο η Eurobank (άνοδος 3,1% με 3.043.000 τεμάχια) όσο και ο ΟΤΕ (υψηλότερα 2% με 1.615.000 κομμάτια).

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v