Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Σε νέο momentum οδηγεί η συσσώρευση

Προς τη δημιουργία ενός νέου momentum εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως οδηγούν οι τάσεις συσσώρευσης που έχουν παρατηρηθεί στην εγχώρια αγορά, όπως αναφέρει στο εβδομαδίαιο report (23/1/2004), όπου μεταξύ άλλων σημειώνει πως το θετικό κλίμα παραμένει στη Σοφοκλέους.

Εγνατία: Σε νέο momentum οδηγεί η συσσώρευση
Προς τη δημιουργία ενός νέου momentum στη Σοφοκλέους εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως οδηγούν οι τάσεις συσσώρευσης που έχουν παρατηρηθεί στην εγχώρια αγορά.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2004, παρά το γεγονός ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει συναντήσει δυσκολίες στο να ξεπεράσει αλλά και να διατηρήσει το ”ψυχολογικό” όριο των 2.500 μονάδων, αυτό δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας.

Αντιθέτως, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως το θετικό κλίμα παραμένει στην ελληνική αγορά, ενώ τονίζει πως ύστερα από την επιθετική κίνηση στην οποία επιδόθηκε η Σοφοκλέους από τις αρχές του χρόνου, αλλά και μετά τη σημαντική υπεραπόδοση που κατέγραψε σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, μια παύση ήταν απαραίτητη.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως το ελληνικό χρηματιστήριο έχει ενισχυθεί κατά 10% από τις αρχές του χρόνου, ενώ συμπληρώνει πως βρίσκεται μόλις 1,5% χαμηλότερα από τα υψηλά έτους των 2.522 μονάδων.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι τάσεις συσσώρευσης που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας αναμένεται να συνεχιστούν και στις πρώτες συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ προσθέτει πως οι τάσεις αποκόμισης κερδών που παρατηρήθηκαν σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως σε τράπεζες, ΔΕΗ και ΟΤΕ, έχουν ενδεχομένως ολοκληρωθεί ή βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η θεμελιώδης εικόνα των ελληνικών τραπεζών, οι προοπτικές αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ, αλλά και η ελκυστική αποτίμηση της ΔΕΗ ενδέχεται να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών στα τρέχοντα ή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει την άποψή της ότι η Σοφοκλέους δεν φαίνεται να διαθέτει κάποιο σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές και δη υπό το πρίσμα ότι ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται 15,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, ενώ τα προβλεπόμενα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 14,3%.

Πάντως, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της χρήσης 2003 αναμένεται να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της γενικότερης εικόνας της αγοράς.

Τέλος, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως εκτός από τις τράπεζες, στις επιλογές της περιλαμβάνονται και οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Coca–Cola Τρία Έψιλον και Τιτάν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι μετοχές των Γερμανός, Folli Follie, Intralot, Hyatt, Elmec, Σαράντης, αλλά και οι μετοχές των ακτοπλοϊκών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v