Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πώς η κίνηση MIG επηρεάζει τις αερομεταφορές

Χωρίς να παίρνουν ιδιαίτερη θέση για τις αμιγώς επιχειρηματικές επιπτώσεις στην Ολυμπιακή ή τη MIG, αλλά με αναφορές στο μέλλον των ελληνικών αερομεταφορών σχολιάζουν οι χρηματιστηριακές την κίνηση της Marfin για την Ο.Α.

ΑΧΕ: Πώς η κίνηση MIG επηρεάζει τις αερομεταφορές
Χωρίς να παίρνουν ιδιαίτερη θέση για τις αμιγώς επιχειρηματικές επιπτώσεις στην Ολυμπιακή ή τη MIG, αλλά με αναφορές στο μέλλον των ελληνικών αερομεταφορών σχολιάζουν οι χρηματιστηριακές την κίνηση της Marfin να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Η ανακοίνωση δεν παρέχει αρκετά στοιχεία για το πώς η MIG σχεδιάζει να επιτύχει την αναδιάρθρωση της Ολυμπιακής και μετά να έχει οφέλη και συνέργιες από τη λειτουργία της, επισημαίνει η Alpha Finance, προσθέτοντας πως ο κλάδος (των αεροπορικών) έχει αρκετά ρίσκα λόγω της κυκλικότητας της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας, της μεγάλης μεταβλητότητας που εμφανίζει η τουριστική κίνηση και των γεωπολιτικών- οικονομικών αβεβαιοτήτων που καθιστούν τον κλάδο μη ελκυστικό σε περιόδους οικονομικής και πολιτικής έντασης.

Αναφερόμενη στις επιπτώσεις που μια τέτοια εξέλιξη θα έχει για την Aegean, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως κατά την εκτίμησή της εξακολουθεί να πιστεύει πως η Aegean θα ωφεληθεί από την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, στην οποία θα πρέπει να προχωρήσει ένας νέος ιδιοκτήτης της Ολυμπιακής, είναι πιθανόν να πρέπει να μειώσει τη συχνότητα ορισμένων πτήσεων ή ακόμα και να ακυρώσει μερικές από αυτές. Κάτι τέτοιο αναμφίβολα θα αποβεί προς όφελος της Aegean, αναφέρει η Alpha Finance.

Αντίθετη εκτίμηση φαίνεται να έχει η HSBC, που θεωρεί ότι η μετοχή θα πιεστεί. Αν και πάντα η χρηματιστηριακή εκτιμούσε πως η Aegean θα ωφελούνταν από την αναταραχή της μεταβίβασης της Ολυμπιακής, η ανάδυση ενός ισχυρότερου ανταγωνιστή μπορεί μακροχρόνια να αποτελέσει πρόκληση.

Κατά τα άλλα, η HSBC επισημαίνει πως η Aegean κάνει όλα τα σωστά βήματα προκειμένου να ενισχύσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v