Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική ψυχολογία και νέα άνοδο ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Ενδείξεις θετικής ψυχολογίας που πιθανόν θα οδηγήσουν σε νέα άνοδο του Γενικού Δείκτη ”βλέπουν” οι ΑΧΕ, ενώ συνέχεια εκτιμάται πως θα έχει και το ενδιαφέρον για επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Θετική ψυχολογία και νέα άνοδο ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στη διατήρηση της θετικής ψυχολογίας και του momentum στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά προσβλέπει η Εθνική ΑΧΕ.

Η Εθνική κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένει ηπιότερης μεταβλητότητας ημερήσια διακύμανση, με τις αντιστάσεις να εντοπίζονται κυρίως στις 2.511 και ακραία στις 2.523-2.527, ενώ η ενδοσυνεδριακή απορρόφηση των παρόντων επιπέδων δεν αναμένεται να υπερβεί τις ημερήσιες στηρίξεις των 2.475 και κυρίως των 2.465-2.468 μονάδων.

Θετικό άνοιγμα για τη Σοφοκλέους προβλέπει η Marfin Hellenic, και όπως επισημαίνει στο πρωινό της report ο Γενικός Δείκτης ενδέχεται να ξαναδοκιμάσει την αντίσταση των 2.500 μονάδων.

Επίσης, η Marfin Hellenic σημειώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Jumbo, ενώ συμπληρώνει πως υποαπέδωσε της αγοράς κατά 4,3% από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα και πως διαπραγματεύεται 11,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως το χθεσινό αγοραστικό ενδιαφέρον είναι ενδεικτικό της θετικής ψυχολογίας της αγοράς, ενώ το τελευταίο μπορεί να επηρεάσει θετικά και τη σημερινή συνεδρίαση, αν και περιμένει η αγορά να χάσει κάποια από την ορμή της.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ η διατήρηση σημαντικών εντολών αγοράς στα blue chips θα ωθήσει τον Γενικό Δείκτη προς τα πρόσφατα υψηλά των περίπου 2.500 μονάδων, ενώ η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα επαναληφθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η οποία –όπως επισημαίνεται– παρατηρήθηκε τη Δευτέρα 19/1, αλλά ανακόπηκε από το κύμα ρευστοποιήσεων των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Τι έγινε χθες: Το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο εντάθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης, οδήγησε τον Γενικό Δείκτη κατά 2,16% υψηλότερα, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, που συμπληρώνει ότι οι τράπεζες παρέμειναν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, γεγονός το οποίο οδήγησε τον κλαδικό δείκτη κατά 2,91% υψηλότερα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v