Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Υψηλότερα κατά 12% ”βλέπει” ΓΔ το 2004

Στις 2.533 μονάδες ή 12% υψηλότερα από τα επίπεδα που έφτασε ο Γενικός Δείκτης στα τέλη του 2003 εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι η ”δίκαιη τιμή” για τη Σοφοκλέους το 2004. Η top-buy λίστα. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

Εθνική ΑΧΕ: Υψηλότερα κατά 12% ”βλέπει” ΓΔ το 2004
Στις 2.533 μονάδες ή 12% υψηλότερα από τα επίπεδα που έφτασε ο Γενικός Δείκτης στα τέλη του 2003 εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι η ”δίκαιη τιμή” για τη Σοφοκλέους το 2004, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2004.

Η Εθνική ΑΧΕ στο report για την ετήσια στρατηγική για το 2004 αναφέρει επίσης πως παραμένει θετική για τις προοπτικές του ελληνικού χρηματιστηρίου όσον αφορά στο 2004, ενώ συμπληρώνει πως προβλέπει ότι η ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή θα είναι της τάξεως του 12,2%.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η top-buy λίστα της προσφέρει μια ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και αξίας.

Σε αυτό το πλαίσιο συμπεριλαμβάνει τρεις μετοχικούς τίτλους από τον κλάδο του λιανικού εμπορίου (Γερμανός, Folli Follie και ΚΑΕ), δυο τίτλους περισσότερο ”αμυντικού χαρακτήρα” όπως είναι η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, και τον ΟΤΕ από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η εγχώρια αγορά αναμένεται να παρουσιάσει ”ισχυρή” εικόνα στο πρώτο μισό του έτους κατά τη διάρκεια του οποίου εκτιμά πως ενδέχεται να κατοχυρώσει το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου της.

Σε ό,τι αφορά το ασφάλιστρο κινδύνου (risk premium) της Σοφοκλέους, η Εθνική σημειώνει πως βρίσκεται σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα τέλη Δεκεμβρίου του 2003, ενώ συμπληρώνει πως η τεκμαρτή μεταβλητότητα (implied volatility) στα δικαιώματα παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα από τους ιστορικούς μέσους όρους.

Παράλληλα, το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής τονίζει πως διατηρεί τη θετική του άποψη όσον αφορά στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, καθώς εκτιμά πως η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης του ΑΕΠ, που αναμένεται παράλληλα να υποβοηθηθεί την τρέχουσα χρονιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v