Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στις 2.700 μονάδες η Σοφοκλέους το 2004

Τις 2.700 μονάδες θέτει ως τιμή στόχο για το Γενικό Δείκτη η EFG Eurobank Asset Management το 2004, όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση για το private banking. Τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, εμπόριο και τα τυχερά παιχνίδια οι ”αγαπημένοι” κλάδοι. Εκτιμήσεις για θεμελιώδη μεγέθη, ισοτιμίες, επίδραση Ολυμπιακών Αγώνων.

Eurobank: Στις 2.700 μονάδες η Σοφοκλέους το 2004
Τις 2.700 μονάδες θέτει ως τιμή στόχο για το Γενικό Δείκτη η EFG Eurobank Asset Management το 2004, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα μεγαλύτερα κέρδη για την ελληνική αγορά θα πρέπει να αναμένονται στο α΄ εξάμηνο.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση παρουσίασης της στρατηγικής της τράπεζας για το private banking, που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη, εκφράστηκε ακόμη η εκτίμηση ότι η ελληνική αγορά θα συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η σκυτάλη του ανοδικού momentum περνά σταδιακά σε εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. ”Αγαπημένοι” κλάδοι της EFG Eurobank Asset Management για το 2004, είναι οι τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, εμπόριο, και τυχερά παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά στις σχετικές αποτιμήσεις του 2004, η EFG Eurobank Asset Management εκτιμά ότι το P/E της ελληνικής αγοράς θα διαμορφωθεί στο 16, η αύξηση των κερδών στο 20%, και η μερισματική απόδοση στο 30%.

Ο κ. Μπουλούτας και ο κ. Καράσο, ερωτηθέντες για το κατά πόσο τα ξένα κεφάλαια που εισρέουν στην ελληνική αγορά θα παραμείνουν σε αυτή, εξέφρασαν την άποψη ότι πλέον στην ελληνική αγορά καταγράφονται ποιοτικές εισροές, που παρουσιάζουν μεγαλύτερη θέληση για ”διακράτηση”.

Σε ό,τι αφορά στις διεθνείς αγορές, η EFG Eurobank Asset Management εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα συνεχίσει να διογκώνεται με επίκεντρο τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι στη Wall θα πρέπει να αναμένεται διόρθωση, η οποία ωστόσο θα είναι παροδική, καθώς και ότι τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών δεν θα κινηθούν ανοδικά, τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες.

Ακόμη, αναμένεται υπεραπόδοση των μετοχών έναντι των ομολόγων παγκοσμίως, καθώς τα ομόλογα χαρακτηρίζονται ακριβά. Σε ό,τι αφορά στις ισοτιμίες, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ευρώ/δολάριο στο 1,20-1,32, καθώς και για αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι των ασιατικών νομισμάτων.

Δημήτρης Γλύστρας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v