Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurocorp: Στις 2.550 ”βλέπει” το ΧΑ το 2004

Στις 2.550 μονάδες εκτιμά η Eurocorp ότι θα διαμορφωθεί ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους στο τέλος του 2004, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια του έτους μπορεί να προσεγγίσει ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Eurocorp: Στις 2.550 ”βλέπει” το ΧΑ το 2004
Στις 2.550 μονάδες ”βλέπει” το Γενικό Δείκτη του Χ.Α. στο τέλος του 2004 η Eurocorp του ομίλου Credit Lyonnais, αν και μέσα στο έτος, όπως σημειώνεται, η Σοφοκλέους μπορεί να προσεγγίσει αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

Οι προσδοκίες για συνέχιση της ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών το 2004 και η ισχυρή συσχέτιση της ελληνικής αγοράς με τις διεθνείς, καθώς επίσης και ο υψηλός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ σε συνδυασμό με τις συγκριτικά ελκυστικές αποτιμήσεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι θετική και για το Χ.Α., σχολιάζει στην ανάλυσή της η Eurocorp.

Επιπρόσθετα, όπως επισημαίνεται από τη χρηματιστηριακή, η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι στην Ελλάδα και οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές το Μάρτιο συνεπικουρούν στη διαμόρφωση μιας ακόμη πιο ευνοϊκής εικόνας για το 2004, ενώ η πτώση του δολαρίου δεν αναμένεται να έχει σημαντικές αρνητικές επιδράσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Eurocorp εκτιμά ότι το α΄ εξάμηνο θα είναι και το καλύτερο από πλευράς αποδόσεων, αφού, όπως η ίδια αναφέρει στην ανάλυσή της, αναμένεται μια σχετική επιβράδυνση στο δεύτερο μισό του έτους, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι Ολυμπιακές Αγώνες και η ευφορία από τη διεξαγωγή των εκλογών θα έχει αρχίσει να φθίνει αισθητά.

Εξάλλου, η Eurocorp εκτιμά ότι οι συγκρίσεις των εταιρικών κερδών σε σχέση με το πολύ καλό β΄ εξάμηνο του 2003 θα είναι αρκετά δύσκολες.

Οι προτεινόμενοι κλάδοι αφορούν στην ενέργεια, στις εταιρίες κοινής ωφέλειας, στα τρόφιμα & ποτά, στα τυχερά παιχνίδια, στη βιομηχανία, στα είδη πολυτελείας και στις τηλεπικοινωνίες, ενώ οι τοπ επιλογές μετοχών αφορούν στους τίτλους των: Coca–Cola HBC, CosmOTE, Folli Follie, Frigoglass, Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, Μαΐλλης, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Σαράντης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v