Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έναρξη λειτουργίας της Link Up Markets στις 30/3

H Link Up Markets -η κοινοπραξία των 8 Ευρωπαϊκών Κεντρικών Αποθετηρίων- θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 30 Μαρτίου 2009, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Έναρξη λειτουργίας της Link Up Markets στις 30/3
H Link Up Markets -η κοινοπραξία των 8 Ευρωπαϊκών Κεντρικών Αποθετηρίων που αντιπροσωπεύουν το 50% των συναλλαγών επί κινητών αξιών στην Ευρώπη- θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 30 Μαρτίου 2009, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η Link Up Markets με τον τρόπο αυτόν θα διευκολύνει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων κεντρικών αποθετηρίων ούτως ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και να μειωθεί το κόστος των διασυνοριακών συναλλαγών.

Από την ημέρα αυτή τα κεντρικά αποθετήρια που συμμετέχουν στην κοινοπραξία θα ενεργοποιήσουν τη σύνδεσή τους με την υποδομή της Link Up Markets σε 3 φάσεις:
* Η σύνδεση των Clearstream Banking Frankfurt (Γερμανία), OeKB (Αυστρία), SIX SIS (Ελβετία) και VP (Δανία) θα ενεργοποιηθεί στις 30 Μαρτίου.

* Η σύνδεση των Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (Ελλάδα) και Iberclear (Ισπανία) θα ακολουθήσει τον Ιούνιο. 

*  Η σύνδεση των Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (Κύπρος) και VPS (Νορβηγία) θα πραγματοποιηθεί το δ΄τρίμηνο του 2009.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Link Up Markets, κ. Tomas Kindler, δήλωσε: "Όπως είχαμε ανακοινώσει, η Link Up Markets ξεκινά τη λειτουργία της εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος, μόνο 12 μήνες μετά την υπογραφή της ίδρυσης της κοινοπραξίας. Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει και θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας τα οφέλη του μοντέλου της Link Up Markets εντός του πρώτου εξαμήνου του 2009".

H Link Up Markets θα αποσβέσει τις διαφορές μηνυμάτων επικοινωνίας μεταξύ των κεντρικών αποθετηρίων αξιοποιώντας τις υφιστάμενες τεχνολογικές υποδομές τους και διαδικασίες. Τα κεντρικά αποθετήρια θα συνδέονται με τη Link Up Markets είτε μέσω ιδιωτικών δικτύων επικοινωνίας είτε, αργότερα μέσα στο 2009, μέσα από το δίκτυο του SWIFT. Με τη σύνδεση στην υποδομή της Link Up Markets, κάθε συμμετέχον κεντρικό αποθετήριο θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες των άλλων αγορών των κεντρικών αποθετηρίων με τα οποία θα αποκτήσει σύνδεσμο (link).

Οι συμμετέχοντες στις αγορές θα λαμβάνουν σε συνεχή βάση τις καλύτερες υπηρεσίες διακανονισμού και θεματοφυλακής με άμεση πρόσβαση σε 8 αγορές από ένα μόνο κεντρικό αποθετήριο. Η λύση αυτή δημιουργεί τη δυνατότητα να μειωθεί σημαντικά το χάσμα του κόστους μεταξύ των εγχώριων και των διασυνοριακών συναλλαγών.

Η Link Up Markets ανταποκρίνεται πλήρως στις υπάρχουσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες όπως η MiFID, ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Δεοντολογίας και η δημιουργία της πλατφόρμας TARGET2-Securities.

Εντός των επόμενων εβδομάδων τα συμμετέχοντα κεντρικά αποθετήρια θα ενημερώσουν τους πελάτες τους για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Η Link Up Markets είναι μια κοινοπραξία μεταξύ των κεντρικών αποθετηρίων της Αυστρίας (Oesterreichische Kontrollbank), Κύπρου (Cyprus Stock Exchange), Δανίας (VP), Γερμανίας (Clearstream Banking Frankfurt), Ελλάδας (Hellenic Exchanges), Νορβηγίας (VPS), Ισπανίας (Iberclear) και Ελβετίας (SIX SIS).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v