Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Καλάθια" αγορών στους υστερήσαντες του MSCI

Αγορές καλαθιών μετοχών MSCI εκδηλώθηκαν την Παρασκευή στο πλαίσιο του rebalancing λόγω τέλους μήνα, συμβάλλοντας στην άνοδο του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα DAX και CAC κατέγραφαν πτώση.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Καλάθια αγορών στους υστερήσαντες του MSCI
Αγορές καλαθιών μετοχών MSCI εκδηλώθηκαν χθες στο πλαίσιο του rebalancing λόγω τέλους του μήνα, συμβάλλοντας σημαντικά στην άνοδο του Γενικού Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα DAX και CAC κατέγραφαν μικρή πτώση.

Ο πρώτος μήνας του έτους για το Χ.Α. είχε την ιδιαιτερότητα των δύο ταχυτήτων. Τίτλοι εταιριών με αμυντικά χαρακτηριστικά (ΔΕΗ, Coca Cola, ΟΠΑΠ) συνέβαλαν ώστε ο 20άρης να εμφανίσει μέχρι και την Πέμπτη 29/1 καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με τον 40άρη.

Αποτέλεσμα της μεγάλης διαφοράς στις ταχύτητες ήταν να εκδηλωθούν κατά τη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του μήνα έντονες κινήσεις rebalancing. Έτσι, βγήκαν καλάθια αγορών σε μετοχές που συμμετέχουν στους δείκτες MSCI για να διορθωθούν οι αποκλίσεις από τις σταθμίσεις.

Οι αγορές επικεντρώθηκαν στους τίτλους των ΕFG Eurobank, Alpha Bank, MIG, Τ.Τ., Τιτάν, ΕΧΑΕ και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση στις μετοχές της Aegean και της Φουρλής. Στον αντίποδα, υπήρξαν μικρές πωλήσεις σε τίτλους που υπεραπέδωσαν (Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ), ενώ μικρές κινήσεις rebalancing βγήκαν και στη μετοχή της ΕΤΕ.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει γράψει το Euro2day, καλάθια αγορών στο Χ.Α. υπήρξαν από τις αρχές της εβδομάδας και ήταν κατά κύριο λόγο εστιασμένα σε τραπεζικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v