Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Στα 6 ευρώ "κόβει" την τιμή η Citi

Στα 6 ευρώ ανά μετοχή, από 8 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για τα Ελληνικά Χρηματιστήρια η Citigroup (29/1), διατηρώντας την σύσταση "buy".

ΕΧΑΕ: Στα 6 ευρώ κόβει την τιμή η Citi
Στα 6 ευρώ ανά μετοχή, από 8 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για τα Ελληνικά Χρηματιστήρια η Citigroup, διατηρώντας την σύσταση "buy".

Όπως επισημαίνει στην έκθεσή της με ημερομηνία 29/1 η Citigroup, η μείωση της τιμής-στόχου κατά 25%, αντανακλά τις χαμηλότερες προβλέψεις της για τα μεγέθη της ΕΧΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος μειώνει την διαμόρφωση του ημερήσιου όγκου συναλλαγών στα 125-160 εκατ. ευρώ, ενώ μειώνει τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή της χρήσης του 2009 κατά 48%.

Τονίζει πάντως ότι εξακολουθεί να της αρέσει η δυνατότητα υψηλής μερισματικής απόδοσης της ΕΧΑΕ, αλλά και το «μαξιλάρι» του καθαρού ρευστού της, που διαμορφώνεται στο 45% της κεφαλαιοποίησης.

Αναφερόμενη στην πορεία της ελληνικής αγοράς, η Citigroup κάνει λόγο για μετατροπή του «κύκλου» από bear σε bull το 2001-2008, με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται στα 100-474 εκατ. ευρώ, κάτι που θεωρεί ότι αποτελεί καλή ένδειξη του τι θα μπορούσε να συμβεί στους όγκους των συναλλαγών.

Εκφράζει, δε, ανησυχία για το σενάριο «μικρό ψάρι σε μεγάλη λίμνη» για την Ελλάδα, με τους ξένους επενδυτές να μην αισθάνονται την «ανάγκη» να επανεπενδύσουν στη χώρα, ιδιαίτερα σε καιρούς αβεβαιότητας.

Όμως, ακόμα και στην περίπτωση του πιο ακραίου σεναρίου, που θα οδηγούσε τους ημερήσιους όγκους στα 85 εκατ. ευρώ, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια θα παραμείνουν κερδοφόρα, σύμφωνα με την Citigroup.


Η μετοχή της ΕΧΑΕ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου στα 5,48 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v