Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Η ρευστότητα τροφοδοτεί το ράλι (update)

Στη ρευστότητα κυρίως, αλλά και στην προεκλογική περίοδο αποδίδει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ το ”ράλι” της αγοράς, όπως αναφέρει στην Εβδομαδιαία Στρατηγική (14/1/2004), όπου μεταξύ άλλων εκτιμά πως ο ΟΤΕ διαθέτει περαιτέρω περιθώρια ανόδου έναντι των τραπεζών και του ΟΠΑΠ.

Π&Κ: Η ρευστότητα τροφοδοτεί το ράλι (update)
Στη ρευστότητα, αλλά και στην προεκλογική περίοδο αποδίδει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την ευφορία που έχει δημιουργηθεί στην αγορά από τις αρχές του έτους, όπως αναφέρει στην Εβδομαδιαία Στρατηγική με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2004.

Αναλυτικότερα, η χρηματιστηριακή τονίζει πως το ”ράλι” οφείλεται κυρίως στην προεκλογική περίοδο, η οποία έχει προσθέσει μεταβλητότητα στην αγορά, αλλά και στις εισροές κεφαλαίων σε ελληνικά Αμοιβαία Κεφάλαια (τα οποία από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στα 39 εκατ. ευρώ, ποσό υπερτριπλάσιο σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε στο σύνολο του 2003).

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως από την υψηλή κεφαλαιοποίηση η μετοχή του ΟΤΕ διαθέτει περαιτέρω περιθώρια ανόδου σε σχέση με τις τράπεζες και τον ΟΠΑΠ, που εκτιμάται πως είτε έχουν φτάσει ή βρίσκονται κοντά στη ”δίκαιη τιμή” τους.

Επίσης, αναμένει αυξημένο ενδιαφέρον και σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς εκτιμά πως υπάρχουν μετοχές οι οποίες διαπραγματεύονται ”ελκυστικά”. Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αναφέρει τις μετοχές των: Τιτάν, Intralot, Folli Follie, S&B, ΑΒ Βασιλόπουλος, Autohellas, ενώ συμπληρώνει πως θα ξεχωρίσουν και ορισμένοι τίτλοι από τον κλάδο των κατασκευών.

Τέλος, σημειώνεται πως η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θέση της σχετικά με τη διαμόρφωση του ιδανικού χαρτοφυλακίου, με το 90% να περιλαμβάνει τοποθετήσεις σε μετοχές, εκ των οποίων το 45% θα αφορά σε ξένους τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v