Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικής ψυχολογίας συνέχεια

Σε διατήρηση του θετικού κλίματος προσβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, αν και μερίδα αναλυτών εκτιμά πως καθώς ο Δείκτης πλησιάζει το ψυχολογικό – όπως χαρακτηρίζεται – όριο των 2.500 μονάδων, είναι πιθανόν να παρατηρηθεί διόρθωση σε βραχυπρόθεσμο ωστόσο ορίζοντα.

ΑΧΕ: Θετικής ψυχολογίας συνέχεια
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για διατήρηση της ευρύτερης αισιόδοξης εικόνας που παρουσιάζει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κάνει λόγο η Εθνική ΑΧΕ.

Θετική παραμένει η Marfin Hellenic για τη μεσοπρόθεσμη προοπτική του Γενικού Δείκτη παρά το γεγονός – όπως επισημαίνει στον πρωινό της report – ότι καθώς πλησιάζει το όριο των 2.500 μονάδων θεωρεί ότι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μια μικρή διόρθωση.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως το momentum της αγοράς παραμένει θετικό με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως τους τραπεζικούς τίτλους να καθοδηγούν την αγορά.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως καθώς η ψυχολογία είναι ανεβασμένη δεν αναμένεται διαφοροποίηση στη συμπεριφορά της αγοράς, ενώ επισημαίνει πως η συνεχιζόμενη εισροή κεφαλαίων από πλευράς ξένων θεσμικών περιορίζει το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης.

Για ενδεχόμενες κινήσεις αποκόμισης κερδών κάνει λόγο και η Eurobank Securities, γεγονός το οποίο αναμένεται να οδηγήσει την αγορά σε διακυμάνσεις, αν και όπως τονίζει η αγορά αναμένεται να παραμείνει σε θετικό έδαφος.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως κατά τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις έχει παρατηρηθεί μια διάχυση ρευστότητας σε επιλεγμένους τίτλους της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως δείχνουν οι αυξημένοι όγκοι των συναλλαγών και τα ποσοστά ανόδου.

Ωστόσο, συνεχίζει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, όπως φαίνεται και από τον λόγο ανοδικών/καθοδικών μετοχών, δεν υπήρχε αλόγιστη άνοδος στο σύνολο της περιφέρειας, κάτι που η χρηματιστηριακή εκλαμβάνει ως θετικό για τη διατήρηση της ανοδικής τροχιάς του Δείκτη χωρίς έντονα φαινόμενα ”υπερθέρμανσης”.

Σύμφωνα με την Fortius ΑΧΕΠΕΥ το πρόσημο του Γενικού Δείκτη κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα απορρόφησης ή μη των ρευστοποιήσεων στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ψυχολογικό όριο των 2.500 μονάδων να αποτελεί σημείο αναφοράς στην τρέχουσα φάση, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τη μετακύλιση του ενδιαφέροντος σε ποιοτικές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εξάλλου, η Praxis Χρηματιστηριακή προβλέπει διατήρηση του θετικού κλίματος για τη σημερινή συνεδρίαση, αφού όπως επισημαίνει δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποιο αρνητικό νέο το οποίο θα λειτουργήσει ενδεχομένως ανασταλτικά.

Ωστόσο, η Praxis Χρηματιστηριακή επισημαίνει πως με βάση τις εκτιμήσεις της η αγορά βρίσκεται εντός του περιθωρίου δίκαιης αποτίμησης της (2.450 – 2.550 μονάδων), γεγονός που ενδεχομένως να προκαλέσει κόπωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 1,48% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, καθώς – όπως αναφέρει η Marfin Hellenic – το συνεχιζόμενο αγοραστικό ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών οδήγησε τις τραπεζικές μετοχές σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v