Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Artion: Προοπτικές ανόδου για τη Σοφοκλέους

Περαιτέρω προοπτικές ανόδου της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς διακρίνει η Artion ΑΧΕΠΕΥ, αν και όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της (07/1) υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι συνδεδεμένοι με το εξωτερικό. Η λίστα με τους 43 προτεινόμενους τίτλους και οι συστάσεις.

Artion: Προοπτικές ανόδου για τη Σοφοκλέους
Περιθώρια ανόδου της χρηματιστηριακής αγοράς διακρίνει η Artion ΑΧΕΠΕΥ, αν και όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2004 και τίτλο ”Επενδυτική Στρατηγική” υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Σοφοκλέους αντιμετωπίζει κινδύνους οι οποίοι προέρχονται από το εξωτερικό. Ωστόσο, επισημαίνει πως η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά είναι δίκαια αποτιμημένη, καθώς τα κέρδη που έχει καταγράψει τους τελευταίους τρεις μήνες είναι χαμηλότερα από τα κέρδη των διεθνών αγορών.

Η Artion τονίζει ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά τον Αύγουστο ήταν υπεραγορασμένη και κατά 25% υπερτιμημένη. Τον Οκτώβριο ήταν κατά 5,5% υποτιμημένη, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου ήταν κατά 2% υποτιμημένη.

Η ”μετριοπαθής” άνοδος της ελληνικής αγοράς, αναφέρει η ανάλυση, καταδεικνύει τα ανάμικτα μηνύματα που προέρχονται από την εγχώρια οικονομία και που αποτυπώνουν μεταξύ άλλων φόβους για αποσύνδεση της Ελλάδας από την Ευρώπη. Φόβοι οι οποίοι χαρακτηρίζονται αδικαιολόγητοι καθώς η Artion εκτιμά πως η αγορά θα φτάσει σε νέα υψηλά κατά τη διάρκεια του 2004.

Μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή παραθέτει τη λίστα των προτεινόμενων μετοχών με τις ανάλογες συστάσεις.

Ειδικότερα, η Artion δίνει σύσταση ”αγορά” για τις μετοχές των: Εθνική, Alpha Bank, EFG Eurobank, Τιτάν, Coca – Cola Τρία Έψιλον, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Μαΐλλης, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Βιοχάλκο, Γερμανός, Folli Follie, Σαράντης, Notos Com και ΟΠΑΠ.

Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή συστήνει ”συσσώρευση” (accumulate) για τις μετοχές των: Τράπεζα Πειραιώς, ΟΤΕ, Cosmote, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Ηρακλής, ΑΕΓΕΚ, Βιοτέρ, Νίκας, ΕΛΒΑΛ, S&B, Δέλτα Singular, Autohellas και ΔΟΛ.

Τέλος, συστήνει ”διακράτηση” (hold) για τις: Εμπορική, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ, Τεχνική Ολυμπιακή, Chipita, Ρόκκας, Δέλτα Συμμετοχών, Πουλιάδης, Ιατρικό Αθηνών, Intralot, Hyatt, Τεγόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v