Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Παραμένει θετικό το momentum

Στη διατήρηση της θετικής ψυχολογίας αλλά και του momentum προσβλέπουν οι ΑΧΕ, οι οποίες εκτιμούν πως οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικότερο εξωτερικό παράγοντα διαμόρφωσης της τάσης. Σε blue chips και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης το ενδιαφέρον.

ΑΧΕ: Παραμένει θετικό το momentum
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στη διατήρηση της θετικής ψυχολογίας αλλά και του momentum προσβλέπει η Εθνική ΑΧΕ για σήμερα, όπως αναφέρει στο πρωινό της report.

Περιορισμένη εκτιμά η Marfin Hellenic πως είναι η πιθανότητα πτωτικής τάσης στη Σοφοκλέους, εν όψει των εκλογών, όπως επισημαίνει στο πρωινό της report.

Επίσης και όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως η αγορά θα κινηθεί σταθεροποιητικά, με τις διεθνείς αγορές να παραμένουν ο κύριος εξωτερικός παράγοντας διαμόρφωσης της τάσης.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως φήμες για πιθανή διοχέτευση των μετοχών της Telenor στην αγορά μαζί με τη φημολογούμενη προσφορά για το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών είναι πιθανό να προσθέσουν νευρικότητα στη μετοχή της Cosmote.

Σύμφωνα με τη Eurobank Securities, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η γενικότερη ψυχολογία παραμένει θετική. Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η αγορά θα μπορέσει να απορροφήσει τις πιέσεις και να παραμείνει σε θετικό έδαφος.

Η διατήρηση της θετικής ψυχολογίας αφενός και του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε blue chips και σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μπορεί να οδηγήσει τη Σοφοκλέους σε υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η εισροή νέων κεφαλαίων σε Αμοιβαία Κεφάλαια, αλλά και από ξένους επενδυτές καταδεικνύει πως η ζήτηση για τις μετοχές των τραπεζών, αλλά και των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, όπως και επιλεγμένων τίτλων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πιθανότατα θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα.

Από την πλευρά της η Praxis ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως με δεδομένο ότι στο διεθνές περιβάλλον δεν θα παρουσιαστούν αρνητικές εκπλήξεις, θα διατηρηθεί το θετικό κλίμα στην αγορά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πάντως πως ελλοχεύει κίνδυνος, ο οποίος τονίζει ότι δεν είναι άμεσα ορατός, λόγω των υπεραγορασμένων επιπέδων στα οποία τεχνικά τουλάχιστον βρίσκεται η αγορά, καθώς η άνοδος κατά τις πρώτες ημέρες –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται– του Ιανουαρίου ήταν αλματώδης και χωρίς ουσιαστική διόρθωση.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 1,74% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με αυξημένο όγκο συναλλαγών, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, που συμπληρώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με κέρδη 2,07%, με τον κλάδο των τραπεζών να σημειώνει υπεραπόδοση (+2,83%), ενώ η μετοχή της Cosmote έκλεισε κατά 2,56% χαμηλότερα λόγω σεναρίων περί διοχέτευσης των μετοχών της Telenor στην αγορά.

Σύμφωνα με τη Merit Χρηματιστηριακή, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το αγοραστικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων διοχετεύτηκε και σε τίτλους της περιφέρειας, ενώ επισημαίνει πως για μία ακόμα συνεδρίαση την τάση καθόρισαν και ενίσχυσαν οι τραπεζικοί τίτλοι.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v