Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατήρηση του θετικού momentum βλέπει η Εγνατία

Η ζήτηση για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, τον ΟΤΕ και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αναμένεται να διατηρήσει το ανοδικό momentum στην ελληνική αγορά, όπως εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ.

Διατήρηση του θετικού momentum βλέπει η Εγνατία
Στις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν στην αλλαγή ηγεσίας στο κυβερνών κόμμα και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, στο κλίμα αισιοδοξίας αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο και στις θετικές προσδοκίες για την ανοδική τροχιά του τραπεζικού κλάδου, αποδίδει η Εγνατία ΑΧΕ την ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανάλυσή της.

Στο εβδομαδιαίο report με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2004, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει ότι αν και δεν διαβλέπει κάποιο λόγο για αντιστροφή του θετικού momentum στη Σοφοκλέους, ωστόσο, όπως επισημαίνει, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μερικής ρευστοποίησης των κερδών στις επόμενες ημέρες.

Κάτι τέτοιο, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, θα σημειωθεί σε αντιστοιχία με τα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία ήδη από την έναρξη του νέου έτους διακατέχονται από τάσεις ”συσώρευσης” και ιδιαίτερα μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο.

Η Σοφοκλέους αναμένεται να συνεχίσει να παρουσιάζει απόδοση καλύτερη σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, καθώς όπως εκτιμάται, η ζήτηση για τραπεζικές μετοχές, τον ΟΤΕ και επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα διατηρηθεί.

Όσον αφορά στον ΟΤΕ, η Εγνατία ΑΧΕ σχολιάζει πως αν και η μετοχή έχει υπερβεί την τιμή στόχο των 11,8 ευρώ (που της έχει αποδώσει η ίδια), η ζήτηση μπορεί να διατηρηθεί, κυρίως εν μέσω προσδοκιών για αναδιάρθρωση.

Εταιρίες που αναμένεται να επωφεληθούν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως τα ΚΑΕ, και άλλες που ευνοούνται από την υποχώρηση του δολαρίου, όπως η Επιχειρήσεις Αττικής και η Μινωικές Γραμμές, αλλά και η Elmec Sports, εκτιμάται από την Εγνατία ΑΧΕ ότι θα παραμείνουν μεταξύ των επιλογών των επενδυτών.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι πρόσφατα αναθεώρησε προς τα πάνω τις συστάσεις και τις τιμές στόχους για τη Γερμανός και τη Folli-Follie, διατηρώντας τώρα τη σύσταση accumulate και για τις δύο μετοχές.

Όσον αφορά στην Intralot, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά ότι παραμένει ελκυστικά αποτιμημένη στις τρέχουσες τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v