Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Πλησιάζουν τις τιμές–στόχους τα blue chips

Κοντά στις τιμές - στόχους πλησιάζουν τα blue chips γεγονός το οποίο υπονοεί και μικρότερα περιθώρια ανόδου ύστερα από το μίνι ”ράλι” της περασμένης εβδομάδας, όπως αναφέρει η Marfin στο Εβδομαδιαίο report (12/01) όπου μεταξύ άλλων σκιαγραφεί και το σκηνικό καθώς διανύουμε την προεκλογική περίοδο. Τι αλλάζει στις συστάσεις

Marfin: Πλησιάζουν τις τιμές–στόχους τα blue chips
Το σκηνικό, όπως εξελίσσεται ύστερα από την είσοδο της χώρας στην προεκλογική περίοδο, σκιαγραφεί η Marfin Hellenic στο Εβδομαδιαίο της Report με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου 2004.

Στο report η χρηματιστηριακή αναθεωρεί τις συστάσεις της, σε σχέση με το Εβδομαδιαίο Report της 2ης Ιανουαρίου 2004 για τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ (σε υπό αναθεώρηση από neutral), Frigoglass (σε neutral από outperform), και ΟΠΑΠ (σε neutral από outperform).

Ειδικότερα, όπως εκτιμάται στο report η προεκλογική περίοδος ενδέχεται να δημιουργήσει κάποιες καθυστερήσεις ή ενδεχομένως και αναβολές – εξαιρουμένης κατά πώς φαίνεται της Γενικής – στις ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρει πως το μίνι ράλι στο οποίο έχει επιδοθεί η αγορά από τις αρχές του έτους οδήγησε ορισμένους από τους τίτλους που συμπεριλαμβάνονται στις επιλογές της κοντά στις τιμές – στόχους που έχει θέσει.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται, ως αποτέλεσμα του ρυθμού που έχει ακολουθήσει ο όγκος των συναλλαγών έχει δημιουργήσει ανάλογη εικόνα και στους περισσότερους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης οι οποίοι έχουν κατ’ επέκταση χαμηλότερες προοπτικές ανόδου.

Η βελτίωση της εμπιστοσύνης, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, ενδέχεται να ενεργοποιήσει τους μικροεπενδυτές που αναμένεται να κινηθούν υπέρ μικρότερων αλλά ποιοτικών μετοχών οι οποίες διαθέτουν σημαντικές προοπτικές ανόδου.

Εξάλλου, και σύμφωνα με το ίδιο πάντα report, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών κινήσεων η αγορά αναμένεται να αρχίσει να κινείται σταδιακά με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2003, ενώ σημειώνεται πως η προεκλογική περίοδος και οι εξελίξεις που σχετίζονται με αυτή αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα ο οποίος και θα καθορίσει την τάση στην εγχώρια αγορά.

Η Marfin Hellenic αναφέρει παράλληλα πως ο δείκτης της ανεργίας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο οποίος και απογοήτευσε, ενδέχεται να δημιουργήσει μια μικρή διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Από την άλλη, και παρά το γεγονός ότι η Σοφοκλέους επηρεάζεται από την κίνηση των διεθνών αγορών, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως σε εγχώριο επίπεδο το πλέον πιθανόν είναι η διατήρηση της τάσης συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ μακροπρόθεσμα εκτιμάται πως η πιθανότητα πτώσης είναι περιορισμένη.

Αναφορικά με την περασμένη εβδομάδα σημειώνεται πως η Σοφοκλέους συνέχισε να κινείται ανοδικά με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο 3,9% σε εβδομαδιαία βάση, με σημαντικούς όγκους συναλλαγών, ενώ η ετήσια απόδοση διαμορφώθηκε στο 6,2%.

Σε γενικές γραμμές, οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν, συμπληρώνει η Marfin Hellenic καθώς ο FTSE – 20 ενισχύθηκε κατά 4,2% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ο Mid Cap 40 ενισχύθηκε κατά 2,7%, με τον Small Cap 80 να καταγράφει τις μικρότερες αποδόσεις που ανήλθαν στο 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v