Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Νέα κολακευτικά σχόλια για Alpha Bank

Στην πρώτη πεντάδα των πλέον ”αγαπημένων” τραπεζικών τίτλων της UBS, μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, συμπεριλαμβάνεται η μετοχή της Alpha Bank, όπως αναφέρεται σε μελέτη του οίκου, για τις προοπτικές του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο με ημερομηνία Ιανουάριος 2004. Οι εκτιμήσεις για τον τραπεζικό κλάδο, τα θεμελιώδη μεγέθη.

UBS: Νέα κολακευτικά σχόλια για Alpha Bank
Στην πρώτη πεντάδα των πλέον ”αγαπημένων” τραπεζικών τίτλων της UBS μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών συμπεριλαμβάνεται η μετοχή της Alpha Bank, όπως αναφέρεται σε μελέτη του ελβετικού οίκου, η οποία αναλύει τις προοπτικές του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο με ημερομηνία Ιανουάριος 2004.

Η λίστα, αποτελείται από τις Barclays, Societe Generale, Banca Intesa, Alpha Bank και Bank Austria.

Στο report επισημαίνεται πως και οι πέντε προαναφερθέντες τίτλοι αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση στα έσοδα. Ειδικότερα, η Societe Generale και η Banca Intesa εκτιμάται πως έχουν τη μικρότερη εξάρτηση σε ό,τι αφορά την συλλογή στοιχείων ενεργητικού, αλλά και τη χρηματιστηριακή αγορά.

Αναφορικά με την Alpha Bank η UBS τονίζει ότι βρίσκεται σε ισχυρή θέση όσον αφορά στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε εγχώριο επίπεδο, ενώ η Bank Austria φέρεται να επωφελείται από την ανατιμολόγηση των δανείων, αλλά και από την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη της ανατολικής Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή η μετοχή της Alpha Bank παραμένει μεταξύ των κορυφαίων τραπεζικών επιλογών της UBS σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το σημείο σημειώνεται πως η μόνη αλλαγή από το προηγούμενο report αφορά αφενός στην αντικατάσταση της Royal Bank of Scotland από τη μετοχή της Barclays, και αφετέρου στην απομάκρυνση της SCH (Santader Centralo Hispano) και την προσθήκη της Bank Austria.

Επίσης, στην μελέτη επισημαίνεται πως ο τραπεζικός κλάδος, σε παγκόσμιο επίπεδο θα επηρεαστεί το 2004, από τρεις βασικούς παράγοντες, ήτοι την αύξηση των επιτοκίων, την υποχώρηση του δολαρίου, αλλά και από το εάν οι τιμές των μετοχών θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Από πλευράς αποτίμησης, ο επενδυτικός οίκος εκτιμά πως τραπεζικός κλάδος δεν είναι ακριβός, καθώς - όπως σημειώνεται - διαπραγματεύεται 12,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και 10,9 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2005, ενώ την ίδια στιγμή η μερισματική απόδοση κατά μέσο όρο τοποθετείται για το 2004 στο 3,6%.

Ειδικότερα, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος με βάση την αποτίμηση κατατάσσεται στη δέκατη θέση (σε σύνολο 41 χωρών) για το 2004, καθώς η UBS εκτιμά πως διαπραγματεύεται 14,2 φορές τα προσαρμοσμένα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και 12,4 φορές τα προσαρμοσμένα προβλεπόμενα κέρδη του 2005.

Όσον αφορά στα κέρδη ανά μετοχή (χωρίς τα έκτακτα) και με βάση τα μεγέθη του 2004, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στην ένατη θέση, καθώς αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο 22,4% το 2004 και 14,7% το 2005.

Αναφορικά με την Alpha Bank, η UBS επαναλαμβάνει την τιμή-στόχο των 30 ευρώ με σύσταση ”Buy 1”. Τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας για το 2004 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,80 ευρώ, ενώ εκτιμάται πως η μετοχή διαπραγματεύεται 13,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v