Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Τι βλέπει για τραπεζικό κλάδο - Πειραιώς

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα παραμείνουν οι τράπεζες, ενώ στο πρωινό της report κάνει λόγο και για ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς να αποκτήσει τη ρουμανική τράπεζα Tiriac.

Marfin: Τι βλέπει για τραπεζικό κλάδο - Πειραιώς
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα βρεθούν οι τράπεζες, καθώς η συνεχής ροή ειδήσεων σχετικά με τον κλάδο είναι πιθανό να οδηγήσει στη διατήρηση της προσοχής σε αυτόν.

Σε άλλο σημείο του πρωινού της report, η Marfin αναφέρεται στην Τράπεζα Πειραιώς και στο ενδιαφέρον της για τη ρουμανική τράπεζα Tiriac.

Σύμφωνα με το report της χρηματιστηριακής, η Τράπεζα Πειραιώς ενδιαφέρεται να αποκτήσει ακόμη μια τράπεζα εκτός από την Pater Bank Romania, που πλέον έχει μετονομαστεί σε Piraeus Bank Romania, και προς τούτο συμμετέχει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τον έλεγχο της Tiriac.

Η χρηματιστηριακή επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η γερμανική HVB ενδιαφέρεται επίσης.

Η Tiriac Bank, αναφέρει η Marfin Hellenic, είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες ρουμανικές τράπεζες με μερίδιο αγοράς 3%, ενώ στο εννεάμηνο του 2003 ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 25,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v