Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Ποιους προτιμά από midcaps

Τις μετοχές της Ελλάκτωρ και της Τέρνα Ενεργειακής προτιμά η Deutsche Bank σε έκθεση της στις 23/1 από τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ λιγότερο προτιμητέες είναι οι Folli Follie και Intralot.

DB: Ποιους προτιμά από midcaps
Τις μετοχές της Ελλάκτωρ και της Τέρνα Ενεργειακής προτιμά από τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση η Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 23/1.
 
Για τη μετοχή της Ελλάκτωρ δίνει σύσταση "buy" με τιμή-στόχο τα 8,7 ευρώ, ενώ σύσταση "buy" δίνει και για την Τέρνα Ενεργειακή, με τιμή-στόχο τα 7 ευρώ. 

Οι μετοχές που προτιμά λιγότερο είναι αυτές των Folli Follie, με σύσταση "sell" και τιμή-στόχο τα 4,5 ευρώ ανά μετοχή, και Intralot, για την οποία επίσης συνιστά "πώληση", με τιμή-στόχο τα 2,5 ευρώ.

Ο διεθνής οίκος αναφέρεται σε βραχυπρόθεσμες πιέσεις στις μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης αλλά και σε ευκαιρίες μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με την Deutsche Bank, οι μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν διορθώσει κατά 66% τους τελευταίους 12 μήνες και κατά 9% από τις αρχές του 2009, έναντι πτώσης 62% στο δωδεκάμηνο και 10% από τις αρχές του έτους για τον Γενικό Δείκτη.

Σε γενικές γραμμές, αναφέρει η Deutsche Bank, η πτώση αυτή προσφέρει επιλεκτικές ευκαιρίες για άνοδο μακροπρόθεσμα, ωστόσο οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν μια καλή ισορροπία μεταξύ ρευστότητας, ταμειακών ροών και επιπέδου "μόχλευσης".

Τονίζει ότι προτιμά μετοχές με ξεκάθαρα ορατές δραστηριότητες που να παράγουν ρευστό, ενώ δεν προτιμά εταιρίες που εμφανίζουν αδύναμες προοπτικές όσον αφορά στις ελεύθερες ταμειακές ροές.

Αναμένει διατήρηση των πιέσεων στις μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης για τα επόμενα δύο τρίμηνα, λόγω του σεναρίου για αδυναμία στην κερδοφορία τους και των αρνητικών εκπλήξεων σε επίπεδο κερδοφορίας που αναμένονται κυρίως για το δ΄ τρίμηνο του 2008 έως και το β΄ τρίμηνο του 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα προεξοφληθεί στις τιμές των μετοχών.

Όσον αφορά στις μετοχές που καλύπτει η Deutsche Bank, σύσταση "αγοράς" δίνεται σε ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (τιμή-στόχος 8,3 ευρώ), ΕΧΑΕ (6 ευρώ), ΜΕΤΚΑ (11,10 ευρώ) και Σαράντη (9,70 ευρώ).

"Διακράτηση" συνιστά για Βωβό (7,30 ευρώ), Φουρλή (9,50 ευρώ), Frigoglass (5,30 ευρώ), Jumbo (5,90 ευρώ) και Μυτιληναίο (6,20 ευρώ).

"Πώληση", εκτός των Folli Follie και Intralot, συνιστά για τα ΚΑΕ, με την τιμή-στόχο στα 3,50 ευρώ ανά μετοχή.

Η ελληνική οικονομία

Το τμήμα ανάλυσης της Deutsche Bank σημειώνει ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τόσο το 2009 όσο και το 2010 είναι αρνητικές.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η οικονομία σε αυτήν τη φάση χαρακτηρίζεται από επιδείνωση της εγχώριας ζήτησης και πιθανή επιβράδυνση στον τουρισμό και στη ναυτιλία.

Όπως αναφέρει, το ΑΕΠ αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά 0,8% το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 5,5% και το δημόσιο χρέος στο 104% του ΑΕΠ εντός του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v