Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ING: Εξετάζει ανάθεση διαχείρισης της ING ΑΕΔΑΚ

Την ανάθεση της διαχείρισης των εν Ελλάδι Α/Κ της σε τρίτους εξετάζει η ING Ελλάδας καθώς το ενεργητικό της ING AEΔΑΚ έχει υποχωρήσει σημαντικά και δεν καλύπτει τα κόστη αυτόνομης λειτουργίας της.

  • του Χρήστου Κίτσιου
ING: Εξετάζει ανάθεση διαχείρισης της ING ΑΕΔΑΚ
Την ανάθεση της διαχείρισης των εν Ελλάδι Αμοιβαίων Κεφαλαίων της σε τρίτους εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ING Ελλάδας καθώς το ενεργητικό της ING AEΔΑΚ έχει υποχωρήσει σημαντικά και δεν καλύπτει τα κόστη αυτόνομης λειτουργίας της.

Κατά τη διάρκεια του 2008 ρευστοποιήθηκαν οι ασφαλιστικές τοποθετήσεις της ING Eλλάδας σε Αμοιβαία Κεφάλαια της ING ΑΕΔΑΚ. Έτσι, το μεν ενεργητικό των Α/Κ της ING ΑΕΔΑΚ μειώθηκε, η δε μητρική ασφαλιστική εταιρία υπολογίζεται ότι έγραψε ζημίες επενδύσεων από τη συγκεκριμένη κίνηση άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Στις 21/1/2009 η ING ΑΕΔΑΚ διαθέτει πλέον συνολικό ενεργητικό 112,8 εκατ. ευρώ και μερίδιο αγοράς 1,19%. Το ενεργητικό της είναι κάτω από την απαιτούμενη κρίσιμη μάζα υπό διαχείριση κεφαλαίων και αν συνυπολογιστεί ότι το 13,3% είναι σε Διαχείριση Διαθεσίμων, δηλαδή σε ουσιαστικά τραπεζικά προϊόντα η κρίσιμη μάζα είναι ακόμη μικρότερη.

Ενδιαφέρον για την ανάληψη της διαχείρισης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της ING ΑΕΔΑΚ έχει ήδη επιδείξει ο όμιλος Πειραιώς ο οποίος διαθέτει και αποκλειστική συνεργασία στο bankassurance με την ING.

Η Πειραιώς Asset Management με υπό διαχείριση κεφάλαια 159 εκατ. ευρώ στις 21/1/09 και μερίδιο αγοράς 1,68% θα εξασφάλιζε με την ανάληψη και τη διαχείριση των Α/Κ της ING μια ικανότερη κρίσιμη μάζα υπό διαχείρισης ενεργητικού.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ΙNG και Πειραιώς διατηρούσαν από κοινού ΑΕΔΑΚ την οποία διέσπασαν προ μερικών ετών και έτσι δημιουργήθηκαν οι ING ΑΕΔΑΚ και Πειραιώς ΑΕΔΑΚ οι οποίες τώρα συζητείται και πάλι να ενωθούν "εις σάρκαν μίαν".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v