Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Τι προβλέπουν 2 ΑΧΕ για τα κέρδη του 2003

Η χαμηλότερη κατανάλωση, τα υψηλότερα λειτουργικά κόστη, αλλά και οι μειωμένες κρατικές επιδοτήσεις αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στα κέρδη προ φόρων της ΕΥΑΘ στο σύνολο του 2003 αναφέρουν οι Εθνική ΑΧΕ και Eurobank Securities επικαλούμενες δημοσίευμα του Τύπου.

ΕΥΑΘ: Τι προβλέπουν 2 ΑΧΕ για τα κέρδη του 2003
Σημαντική υστέρηση αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη προ φόρων της ΕΥΑΘ το 2003 σε σχέση με την παρελθούσα χρήση, αναφέρουν οι Εθνική ΑΧΕ και Eurobank Securities στα πρωινά τους report επικαλούμενες σχετικό δημοσίευμα του Τύπου.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τα κέρδη προ φόρων της ΕΥΑΘ αναμένεται να διαμορφωθούν στα 4 εκατ. ευρώ, ποσό σημαντικά χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για κέρδη προ φόρων ύψους 10 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.

Η Εθνική ΑΧΕ τονίζει πως η κάμψη των κερδών είναι αποτέλεσμα της πτώσης της κατανάλωσης, των υψηλότερων λειτουργικών εξόδων, αλλά και των μειωμένων κρατικών επιδοτήσεων.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως τα κέρδη προ φόρων του 2002 έφτασαν στα 25 εκατ. ευρώ, ενώ συμπληρώνει πως η κάμψη της κερδοφορίας αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την τιμή της μετοχής της ΕΥΑΘ.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities σημειώνει (επικαλούμενη επίσης σχετικό δημοσίευμα) πως ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης θα φτάσει στα 55 εκατ. ευρώ, ποσό που συμπίπτει με τις προβλέψεις της.

Ωστόσο, επισημαίνει πως τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων των 4 εκατ. ευρώ είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v