Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eγνατία: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για Intracom

Στα 6,50 ευρώ περικόπτει την τιμή-στόχο για την Intracom η Εγνατία ΑΧΕ με αφορμή τα ”απογοητευτικά” αποτελέσματα 9μήνου, όπως η ίδια αναφέρει, ενώ προχωρά και σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη 2003. Τι βλέπει για ειδικό μέρισμα, ρόλο Σ. Κόκκαλη.

Eγνατία: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για Intracom
Στα 6,50 ευρώ περικόπτει την τιμή-στόχο για την Intracom η Εγνατία ΑΧΕ με αφορμή τα ”απογοητευτικά” αποτελέσματα 9μήνου, όπως η ίδια αναφέρει, ενώ προχωρά και σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Intracom το 2003.

Ειδικότερα, η Εγνατία ΑΧΕ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου, επισημαίνει ότι τα απογοητευτικά αποτελέσματα 9μήνου ουσιαστικά ”υπαγορεύουν” και την υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την Intracom το 2003.

Επομένως, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά τώρα ότι οι πωλήσεις για το 2003 θα κινηθούν χαμηλότερα κατά 20% (ετήσια βάση) σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της διοίκησης, που δεν έχουν ακόμη αναθεωρηθεί και κάνουν λόγο για πτώση της τάξης του 5%-10%.

Η αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων, σχολιάζει η Εγνατία ΑΧΕ, γίνεται πιο δραστική όσον αφορά στην κερδοφορία της Intracom. Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη του 2003, εξαιρουμένων των κεφαλαιακών κερδών ύψους 32 εκατ. ευρώ που αφορούν στην πώληση του μεριδίου στην Panafon, εκτιμάται ότι θα κινηθούν 58% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι νέες εκτιμήσεις της Εγνατίας ΑΧΕ βασίζονται στην υπόθεση ότι τα κεφάλαια ύψους 317 εκατ. ευρώ που προκύπτουν από την πώληση του μεριδίου στη Vodafone-Panafon θα χρησιμοποιηθούν για τη συρρίκνωση του χρέους, εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των καθαρών δαπανών για τόκους.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ στην ανάλυσή της επισημαίνει ότι αν και η ίδια δεν περιλαμβάνει στο βασικό της ”σενάριο” την καταβολή ειδικού μερίσματος, η εξέλιξη αυτή θεωρείται αρκετά πιθανή.

Τέλος, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τη σύσταση accumulate, με την τιμή-στόχο ωστόσο να περικόπτεται στα 6,50 ευρώ, επίπεδο κατά 24% χαμηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη τιμή-στόχο.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ, σχολιάζοντας τις διοικητικές αλλαγές που πρόσφατα έλαβαν χώρα στην Intracom, αναφέρει ότι στόχος του κ. Κόκκαλη είναι να αναθέσει κάποιες από τις αρμοδιότητές του σε μια αξιόπιστη και εξειδικευμένη διοικητική ομάδα, αν και η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο κ. Κόκκαλης παραμένει η κεφαλή του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v