Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία ΑΧΕ: Στις τράπεζες η προσοχή της αγοράς

Στις τράπεζες εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ ότι θα παραμείνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ιδίως αν υπάρξει θετική έκβαση στο θέμα της Γενικής. Θετικά επιδρά στην ελληνική αγορά η ρευστότητα που απελευθερώνεται από την εξαγορά της Panafon, ενώ δεν αναμένεται δραματική αλλαγή της εικόνας.

Εγνατία ΑΧΕ: Στις τράπεζες η προσοχή της αγοράς
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμά η Εγνατία Χρηματιστηριακή ότι είναι πιθανόν να παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές, λόγω και του ενδεχομένου της επιτυχούς έκβασης στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της Γενικής Τράπεζας.

Στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει ακόμα ότι τα αρκετά νέα για τον ΟΤΕ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας είναι πιθανό να διατηρήσουν το ενδιαφέρον για τη μετοχή του Οργανισμού.

Γενικότερα για την ελληνική αγορά, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα κατά την τρέχουσα εβδομάδα, ώστε να παρατηρηθεί σημαντική διαφοροποίηση των αποδόσεών της από τις ευρωπαϊκές, αν και το ζήτημα της ρευστότητας, μετά τις πρόσφατες επιστροφές κεφαλαίου και τα delistings εξακολουθεί να αποτελεί παράγοντα αισιοδοξίας.

Για το διεθνές κλίμα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η άνοδος της Wall Street και το ευρώ σε νέα υψηλά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της τελευταίας (πλήρους) εβδομάδας του 2003.

Ακόμη εκφράζεται αισιοδοξία ότι το θετικό momentum για τις μετοχές θα συνεχιστεί και στις αρχές του 2004, αν και αναμένονται τάσεις σταθεροποίησης των τιμών στις εναπομείνασες συνεδριάσεις έως το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v