Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ποιοτικές μετοχές το ενδιαφέρον, λέει η Marfin

Σε ποιοτικές μετοχές θα συνεχίσει να εστιάζει η αγορά εκτιμά η Marfin Hellenic, ενώ προβλέπει ότι το ενδιαφέρον και οι όγκοι θα ”αδυνατίζουν” όσο πλησιάζουμε το τέλος του έτους. ”Ξεχωρίζει” Cosmote και Intralot.

Σε ποιοτικές μετοχές το ενδιαφέρον, λέει η Marfin
Την εκτίμηση ότι η αγορά θα συνεχίσει να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε ”ποιοτικές μετοχές” που εμφανίζουν δυνατότητα ανοδικής κίνησης έναντι των ”δίκαιων” αποτιμήσεών τους, η οποία ωστόσο επισημαίνεται ως συρρικνούμενη.

Με βάση αυτή τη συλλογιστική, αναφέρει η Marfin Hellenic, ξεχωρίζουν δύο τίτλοι, αυτός της Cosmote και αυτός της Intralot που παρουσιάζουν δυνατότητα ανοδικής κίνησης (upside potential) και ελκυστικούς πολλαπλασιαστές.

Σημειώνεται ότι η τιμή στόχος για Cosmote έχει ορισθεί από το Τμήμα ανάλυσης της ΑΧΕ στα 12,74, ενώ αυτή της Intralot στα 20,80 ευρώ. Και για τις δύο μετοχές η σύσταση είναι ”outperform”.

Αναλυτικότερα για την Cosmote, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι κατατάσσεται πρώτη σε επίπεδο συνδρομητών, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον κερδοφόρες εταιρίες κινητής της Ευρώπης, παρουσιάζοντας ελκυστικούς πολλαπλασιαστές και υγιή ισολογισμό.

Μια πιθανή απόκτηση των δραστηριοτήτων κινητής του ΟΤΕ σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ θα μεγεθύνει τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας. Όπως σημειώνεται, το P/E του 2004 της Cosmote υπολογίζεται στο 13,5.

Για την Intralot, επισημαίνεται η ισχυρή ταμειακή ροή, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η συνετή διοίκηση.

Η έως τώρα επιτυχημένη επέκταση της Intralot τόσο σε νέες, όσο και σε υπάρχουσες αγορές, επισημαίνει η Marfin, υποστηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρίας, οι οποίες- κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής- δεν είναι ακόμη πλήρως αποτιμημένες. Το εκτιμώμενο για το 2004 P/E της εταιρίας είναι στο 10,7.

Είναι λογικό οι όγκοι και το ενδιαφέρον να αδυνατίσουν όσο βαδίζουμε προς το τέλος του έτους, αναφέρει η Marfin, τονίζοντας πως οι επενδυτές έχουν το μυαλό τους περισσότερο στις διακοπές παρά στην υπεραπόδοση των χαρτοφυλακίων τους, οπότε δεν αναμένονται συγκινήσεις.

Η συνεχιζόμενη απελευθέρωση ρευστότητας από τη σταδιακή απόκτηση της Panafon εκ μέρους της Vodafone Plc, παρέχει περίπου 5 εκατ. ευρώ ανά ημέρα, κάτι που καθιστά το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης περιορισμένο, επισημαίνει η ΑΧΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v