Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι εκτιμά η Marfin για ΟΤΕ

Στις δηλώσεις που ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Λ. Αντωνακόπουλος, έκανε την Παρασκευή αναφέρεται το πρωινό report της Marfin Hellenic. Ο επικεφαλής του Οργανισμού έδωσε βαρύτητα στους στόχους για σημαντική μείωση του προσωπικού, ενώ αναφέρθηκε στα θέματα της Cosmote και της Cosmorom.

Τι εκτιμά η Marfin για ΟΤΕ
Στην προσπάθεια εξεύρεσης ερεθισμάτων για εθελούσια έξοδο συνεχίζει να στρέφει την προσοχή της η διοίκηση του ΟΤΕ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Marfin ότι είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού σε συνέντευξή του την Παρασκευή.

Στο πρωινό της report, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στα όσα τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος αναφορικά με το στόχο της μείωσης του προσωπικού κατά 4.000 στα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, ο κ. Αντωνακόπουλος επανάλαβε την πρόθεσή του να αποκτήσει ο ΟΤΕ μεσοπρόθεσμα μειοψηφίες της Cosmote.

Σε ό,τι αφορά την Cosmorom, ο κ. Αντωνακόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ότι η επίλυση του θέματος πρέπει να αναμένεται σύντομα. Κατά τη Marfin Hellenic, η κατάσταση της Cosmorom είναι τόσο δυσμενής, ώστε η ανάκαμψή της θα είναι δαπανηρή, ενώ η προσέλκυση πελατών και άρα η παραγωγή εσόδων αποτελεί πρόκληση.

Η χρηματιστηριακή εμφανίζεται σκεπτική αναφορικά με το αν θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει ο ΟΤΕ για τα οικονομικά έτη 2004 και 2005, ειδικά στις δραστηριότητες της σταθερής τηλεφωνίας, όπου παρατηρείται σημαντική απώλεια του μεριδίου αγοράς.

Η ίδια χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο ΟΤΕ είναι πιθανόν να διατηρηθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, λόγω κυρίως των νέων συζητήσεων για τη μείωση του προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v