Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Κυρίαρχη η μεταβλητότητα στο ΧΑ το 2009

ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, ΤΕΝΕΡΓκαι ΜΕΤΚΑ εκτιμά η HSBC ότι θα ξεχωρίσουν το 2009, ενώ προβλέπει ότι η μεταβλητότητα θα είναι κυρίαρχη στην ελληνική αγορά. Αρνητικοί πρωταγωνιστές ΜΟΗ και Forthnet.

HSBC: Κυρίαρχη η μεταβλητότητα στο ΧΑ το 2009
Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Jumbo, της Τέρνα Ενεργειακής και της ΜΕΤΚΑ είναι αυτές που θα ξεχωρίσουν τη χρονιά που αρχίζει αναφέρει η HSBC σε έκθεσή της με ημερομηνία 13/1/2009, ενώ αρνητικοί πρωταγωνιστές θα είναι κατά τον οίκο η Motor Oil και η Forthnet.

Ο οίκος στην έκθεσή του αλλάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 17 από τα 15 ευρώ (διατηρώντας τη σύσταση "overweight"), μειώνει την τιμή-στόχο για την Jumbo στα 7 από τα 11,3 ευρώ (επίσης διατηρώντας τη σύσταση "overweight"), ενώ μειώνει την τιμή-στόχο για τη Motor Oil στα 7,3 από 7,6 ευρώ (διατηρώντας σύσταση "underweight").

Οι τιμές-στόχοι για τους τίτλους που ο οίκος εκτιμά ότι θα ξεχωρίσουν είναι στα 20 ευρώ για την Εθνική, στα 29 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, στα 16,5 ευρώ για τον ΟΤΕ, στα 5 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,8 ευρώ για τη Μέτκα και στο 0,75 ευρώ για τη Forthnet. Η σύσταση για τις παραπάνω μετοχές είναι "overweight".

Η μεταβλητότητα είναι το μοναδικό σίγουρο στοίχημα για το 2009 όσον αφορά στην ελληνική αγορά, αναφέρει η HSBC, με βίαια ράλι στις περιπτώσεις αισιοδοξίας και με διορθώσεις στις περιπτώσεις κακών εταιρικών αποτελεσμάτων, φόβων αποπληθωρισμού και αναταράξεις του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Βραχυπρόθεσμα η τάση θα παραμείνει αδύναμη, επηρεασμένη από αρνητικά νέα που αφορούν τόσο στην οικονομία όσο και στην εταιρική κερδοφορία.

Είναι απίθανο να γνωρίζουμε το πότε η διαδικασία απομόχλευσης που οδήγησε σε τόσο απότομη σχετικά πτώση τις ελληνικές μετοχές στο 2008) θα εξαντλήσει την πορεία της και η διάθεση για ρίσκο θα πυροδοτήσει την ανάκαμψη. Οι ελληνικές μετοχές, επισημαίνει η HSBC, φαίνεται ευτυχώς να έχουν προεξοφλήσει μεγάλο μέρος των άσχημων νέων, αλλά οπωσδήποτε όχι όλα.

Ο οίκος προτιμά τώρα την αμυντική στάση αναζητώντας επιλογές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και υψηλής ποιότητας τίτλους, εκτιμώντας ότι το 2009 θα αποτελέσει αφορμή για μετακίνηση στην κατεύθυνση των θεμελιωδών μεγεθών.

Η HSBC προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα υποχωρήσει από το εκτιμώμενο 3% το 2008 στο 1,1% το 2009, ξεπερνώντας ωστόσο, όπως επισημαίνει, τον μέσο όρο της Ευρώπης των 15 για την οποία εκτιμάται ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης θα είναι αρνητικός κατά 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v