Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρ. Σαράντης: Αναβάθμιση τιμής-στόχου από Εγνατία

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου στα 4,1 ευρώ, από 3,8 ευρώ, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”αγορά” από ”συσσώρευση”, προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Σαράντης σε σχετική ανάλυση (18/12).

Γρ. Σαράντης: Αναβάθμιση τιμής-στόχου από Εγνατία
Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου στα 4,1 ευρώ, από 3,8 ευρώ, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”αγορά” από ”συσσώρευση”, προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Σαράντης σε σχετική ανάλυση με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2003.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η μετοχή της Σαράντης αποτιμάται σε ”ελκυστικά” επίπεδα συγκρινόμενη με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ενώ συμπληρώνει πως οι προοπτικές ανάπτυξης των ελεύθερων ταμειακών ροών της εταιρίας σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη διεθνή της επέκταση συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των πλεονεκτημάτων της.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Σαράντης, κρίνονται ικανοποιητικά, ενώ σημειώνεται πως η κατά 1,9% αύξηση των πωλήσεων και η 25,9% βελτίωση των κερδών προ φόρων επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της Εγνατίας.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της κερδοφορίας εννεαμήνου της Σαράντης, η χρηματιστηριακή την αποδίδει στη σημαντική αύξηση στο μικτό περιθώριο κατά 250 ποσοστιαίες μονάδες.

Για το μέλλον, η Εγνατία εκτιμά πως η χαμηλότερη φορολογία και το γεγονός ότι δεν θα εμφανίζονται έξοδα αποσβέσεων ύψους 1,6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, σε σχέση με τις κεφαλαιακές ζημιές του χαρτοφυλακίου από το 2005 και μετά, θα συμβάλλουν στη βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρίας, ενώ εκτιμάται πως το περιθώριο καθαρών κερδών θα βελτιωθεί το 2005 στο 5,8% από 4% το 2002.

Τέλος, σημειώνεται πως η στρατηγική της Σαράντης για την ερχόμενη τριετία 2003 – 2005 συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη νέων προϊόντων στην κατηγορία των καλλυντικών, των ειδών οικιακής χρήσης και των OTC, αλλά και την επέκταση σε νέες χώρες όπως στη Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v