Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Οι επιπτώσεις των νέων τιμολογίων του ΟΤΕ

Την ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα του ΟΤΕ αυξάνουν τα νέα τιμολόγια, εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”υπεραπόδοση” και την τιμή – στόχο των 12 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού, που υιοθέτησε με έκθεσή της στις 15 Δεκεμβρίου.

Π&Κ: Οι επιπτώσεις των νέων τιμολογίων του ΟΤΕ
Θετικά εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα λειτουργήσει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η αναπροσαρμογή των τιμολογίων του ΟΤΕ, για τη μετοχή του οποίου επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”υπεραπόδοση” με τιμή-στόχο τα 12 ευρώ ανά μετοχή.

Η σύσταση ”oveweight” (από ”underweight”) υιοθετήθηκε από τη χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου, όπου τέθηκε και η τιμή στόχος στα 12 ευρώ από 11,2 ευρώ προηγουμένως.

Οι λόγοι της αναβάθμισης για σύσταση και τιμή στόχο, αποδίδονται από την Π&Κ, μεταξύ άλλων, στις ενδείξεις για περικοπές στο κόστος, στο ενδιαφέρον για το 9% που κατέχει η Telenor στην Cosmote, στη δέσμευση για υψηλή μερισματική πολιτική και στην ελκυστική αποτίμηση.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει στην Καθημερινή Ενημέρωση με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2003 πως, αγνοώντας τις θετικές επιδράσεις από την ελαστικότητα της ζήτησης λόγω μείωσης των τιμών και από τη διατήρηση πελατών, προβλέπει έως 1% μείωση των εσόδων του ΟΤΕ, με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 2%, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει και 3,7% ή 0,5 ευρώ υποχώρηση ανά μετοχή στη δίκαιη τιμή.

Ωστόσο, επισημαίνεται πως σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η αναπροσαρμογή των τιμολογίων αναμένεται να λειτουργήσει θετικά λόγω της χαμηλότερης πραγματικής μείωσης για τον μέσο οικιακό χρήστη, η οποία θα μειώσει ουσιαστικά την αρνητική επίπτωση στα αποτελέσματα του ΟΤΕ.

Παράλληλα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει πως θετική θα είναι και η επίδραση από τη μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή πιο επιθετικών προγραμμάτων διατήρησης πελατών, λόγω μείωσης της τιμολογιακής διαφοράς με τους εναλλακτικούς παρόχους και της προσφοράς επιπλέον εκπτώσεων βάσει χρήσης σε εταιρικούς και οικιακούς πελάτες.

Με βάση μια σειρά από πρόσφατες ανακοινώσεις σχετικά με την αναπροσαρμογή των τιμολογίων του ΟΤΕ, το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής επισημαίνει πως ενισχύεται η άποψή του ”περί επιθετικής διαφύλαξης του μεριδίου αγοράς του Οργανισμού στην σταθερή τηλεφωνία”.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με περαιτέρω περικοπή του λειτουργικού κόστους δύναται να διατηρήσει ανοδική κίνηση στην τιμή της μετοχής για τα επόμενα τρίμηνα, καταλήγει η Π&Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v