Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Ανάγκη για λειτουργική ανάκαμψη στην ΙΝΤΚΑ

Τα 6,20 ευρώ δίνει τιμή στόχο για τη μετοχή της Intracom η Marfin Hellenic σε έκθεσή της με τίτλο ”Ανάγκη για λειτουργική ανάκαμψη” και ημερομηνία 18/12, διατηρώντας τη σύσταση neutral. Εκτιμήσεις για την περαιτέρω πορεία του ομίλου, τι βλέπει για τη διάθεση των κερδών από Panafon.

Marfin: Ανάγκη για λειτουργική ανάκαμψη στην ΙΝΤΚΑ
Τα 6,20 ευρώ δίνει τιμή - στόχο για τη μετοχή της Intracom η Marfin Hellenic σε έκθεσή της με τίτλο ”Ανάγκη για λειτουργική ανάκαμψη” και ημερομηνία 18/12, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της η Marfin Hellenic επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα 9μήνου της Intracom ήταν ”φτωχά”, κυρίως εξαιτίας σειράς αρνητικών παραγόντων, όπως η μείωση των δαπανών από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, η χαμηλή συνεισφορά της τεχνολογίας IT, η διακοπή των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία, καθώς και το κόστος που προκύπτει από την εξυπηρέτηση των όρων που προβλέπονται στη συμφωνία πλαίσιο με τον ΟΤΕ του 1997.

Παράλληλα, η Marfin Hellenic επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της μετοχής, εάν παρουσιαστεί βελτίωση των ταμειακών ροών, εάν υπάρξουν ενδείξεις λειτουργικής ανάκαμψης και στους τρεις τομείς δραστηριοποίησης της εταιρίας, εάν διευθετηθούν οι υποχρεώσεις της CosmoRom, και εάν υιοθετηθεί ένα δραστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης ή δοθούν διευκρινήσεις για τη μερισματική πολιτική της Intracom.

Παράλληλα, η Marfin Hellenic εκτιμά ότι τα έσοδα του 2003 θα διαμορφωθούν στο ποσό των 654,5 εκατ. ευρώ (-18%), τα EBITDA θα υποχωρήσουν κατά 36% (134,7 εκατ. ευρώ), ενώ τα καθαρά κέρδη της Intracom υπολογίζεται από τη χρηματιστηριακή πως θα διαμορφωθούν στα 64,8 εκατ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 10%.

Σημειώνεται από την Marfin Hellenic ότι στα αποτελέσματα του 2003 περιλαμβάνεται και το ποσό των κεφαλαιακών κερδών ύψους 31,8 εκατ. ευρώ που προκύπτει από την πώληση του 9,4% στην Vodafone-Panafon. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη πώληση θα ενισχύσει κατά 15% τα καθαρά κέρδη της Intracom το 2004, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic.

Η Marfin Hellenic εκτιμά εξάλλου ότι 10% του εν λόγω ποσού θα διανεμηθεί στους μετόχους της Intracom, ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των χρεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v