Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Θετική η Morgan Stanley για τα νέα τιμολόγια

Θετικά βλέπει τις εξελίξεις γύρω από τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ η Morgan Stanley όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2003, όπου μεταξύ άλλων δίνει τιμή – στόχο τα 12 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού και σύσταση ”equal weighting”.

ΟΤΕ: Θετική η Morgan Stanley για τα νέα τιμολόγια
Θετικά βλέπει τις εξελίξεις γύρω από τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ η Morgan Stanley όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2003.

Στην ανάλυση η τιμή – στόχος για τη μετοχή του Οργανισμού ορίζεται στα 12 ευρώ, ενώ η σύσταση είναι ”equal weighting”.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley αναφέρεται στα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ που εγκρίθηκαν από την ΕΕΤΤ επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, η οποία φέρνει τον Οργανισμό σε μια πιο ”επιθετική” - από ανταγωνιστικής πλευράς – θέση, την οποία δεν μπορούσε να απολαύσει τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Εξάλλου ο ξένος οίκος χαρακτηρίζει την προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, όσον αφορά στην σταθερή τηλεφωνία, ανελαστική, καθώς όπως επισημαίνει, από την στιγμή που η αγορά απελευθερώθηκε οι χρεώσεις γινόντουσαν ανά λεπτό, ανεξαρτήτως της ώρας ή της μέρας και κατ’ επέκταση δεν ήταν δυνατόν να προσφερθούν εκπτωτικά πακέτα.

Η Morgan Stanley συμπληρώνει πως σε αυτό το πλαίσιο όταν οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ προσέφεραν ελαφρώς χαμηλότερες τιμές στην σταθερή τηλεφωνία, ο Οργανισμός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ώστε να ξανακερδίσει τους πελάτες του.

Πάντως, στην ανάλυση προβλέπεται ορθολογικοποίηση της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας το 2004, ενώ η Morgan Stanley σημειώνει πως ο ΟΤΕ έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις όσον αφορά στο μερίδιο αγοράς, συμπληρώνοντας πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί ως αποτέλεσμα του περιορισμού του αριθμού των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, λόγω συγχωνεύσεων.

Για το 2004 ο ξένος οίκος εκτιμά πως παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να είναι ακριβής στις προβλέψεις του - δεδομένων των εκλογών - εκτιμά ωστόσο ότι ο Οργανισμός θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Τέλος και όσον αφορά στη μερισματική πολιτική του ΟΤΕ, η Morgan Stanley σημειώνει πως δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη πως θα έχει διάρκεια ενώ επικαλείται το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Λευτέρης Αντωνακόπουλος δεν επιβεβαίωσε πως η τάση θα συνεχιστεί και το 2004.

Συμπληρώνει δε, πως το μόνο επίσημο σχόλιο από πλευράς διοίκησης είναι ότι η υψηλή μερισματική πολιτική θα διατηρηθεί, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι στα αντίστοιχα σημερινά μεγέθη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v