Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Σε ”χαλαρό” κλίμα η αγορά εν όψει των εορτών

Σε ”χαλαρό” κλίμα βρίσκεται η αγορά εν όψει των εορτών, σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η οποία στην ”Εβδομαδιαία Στρατηγική” (17/2/2003) εκτιμά πως τα μακροοικονομικά στοιχεία του 2004 δεν μπορούν να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά. Στα top picks παραμένουν οι μετοχές των ΟΤΕ, Τιτάν, Folli Follie και Intralot.

Π&Κ: Σε ”χαλαρό” κλίμα η αγορά εν όψει των εορτών
Σε ”χαλαρό” κλίμα βρίσκεται η αγορά εν όψει των επικείμενων εορτών, σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην ”Εβδομαδιαία Στρατηγική” με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου 2003, οι επιχειρηματικές εξελίξεις έχουν μετατεθεί για το νέο έτος, ενώ οι θεσμικοί επενδυτές έχουν ήδη ξεκινήσει τις συνηθισμένες αγοραπωλησίες που πραγματοποιούνται στο τέλος του χρόνου, αλλά και τη θεμελιώδη αναθεώρηση των καθαρών τους θέσεων.

Για το 2004, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως τα ελληνικά μακροοικονομικά στοιχεία δεν δύνανται να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί την άποψή της για επιλεκτική τοποθέτηση τίτλων.

Στα top picks της χρηματιστηριακής συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές των ΟΤΕ, Τιτάν, Folli Follie και Intralot.

Όπως επισημαίνεται, από την περασμένη εβδομάδα η μετοχή της Γερμανός αντικαταστάθηκε από αυτή του ΟΤΕ, ενώ αφαιρέθηκε η μετοχή της Άκτωρ, αν σημειώνεται πως και οι δύο παραμένουν με σύσταση ”overweight”.

Τέλος και σχετικά με το ιδανικό χαρτοφυλάκιο η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ προτείνει το 85% να αφορά σε μετοχές, εκ των οποίων το 45% σχετίζεται με μετοχές διεθνών χρηματιστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v