Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Με outperform ξεκινά κάλυψη για J&P Άβαξ

Με τη σύσταση outperform ξεκινά την κάλυψη της κατασκευαστικής εταιρίας J&P Άβαξ η Marfin Hellenic, σύμφωνα με σημερινή της έκθεση, ενώ η τιμή στόχος που τίθεται από τη χρηματιστηριακή στην εισηγμένη, είναι τα 6,10 ευρώ.

Marfin: Με outperform ξεκινά κάλυψη για J&P  Άβαξ
Με τη σύσταση outperform ξεκινά την κάλυψη της κατασκευαστικής J&P Άβαξ η Marfin Hellenic, σύμφωνα με σημερινή της έκθεση, ενώ η τιμή στόχος που αποδίδεται στην εταιρία από τη χρηματιστηριακή, είναι τα 6,10 ευρώ, που συνιστά δυναμική ανόδου της τάξης του 25% από την τρέχουσα τιμή.

Συγκεκριμένα, η Marfin Hellenic στην έκθεσή της αναφέρει ότι η J&P Άβαξ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία στην Ελλάδα, ενώ έχει διεισδύσει και στον κλάδο του real estate και των προκατασκευασμένων κατοικιών.

Παράλληλα, επισημαίνεται στην έκθεση ότι η J&P Άβαξ διαθέτει μερίδια συμμετοχής και στην Αττική Οδό αλλά και στο έργο του Ρίου-Αντιρίου. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της κατασκευαστικής ανέρχεται, σύμφωνα με την Marfin Hellenic, στα 850 εκατ. ευρώ (στις 30/09/2003) ή 1,6 φορές το εκτιμώμενο μέγεθος των πωλήσεων του 2003.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η J&P Άβαξ έχει ήδη καταθέσει προσφορές για πέντε (5) μεγάλα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ, με τα μερίδια συμμετοχής που ενδέχεται να αποκτήσει, να κυμαίνονται περί το 25%-40%. Η Marfin Hellenic εκτιμά ότι τελικά η J&P Άβαξ θα συμμετάσχει σε 2 από τα προγράμματα.

Η κατασκευαστική εταιρία ανακοίνωσε ”εύρωστα” αποτελέσματα 9μήνου, με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να παρουσιάζουν αύξηση κατά 24% στα 39,8 εκατ. ευρώ, και τον τζίρο να αυξάνεται κατά 17% στα 372 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου, η Marfin Hellenic εκτιμά ότι ο συνολικός τζίρος της J&P Άβαξ για το 2003 θα διαμορφωθεί στα 518,2 εκατ. ευρώ (+16,3% σε σχέση με πέρυσι), ενώ για το 2004 οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για αύξηση του τζίρου κατά 1,4% σε ετήσια βάση (525,5 εκατ. ευρώ).

Επιπλέον, η Marfin Hellenic προσδοκά ότι τα προ φόρων κέρδη της J&P Άβαξ για το 2003 θα διαμορφωθούν στο ποσό των 55,8 εκατ. ευρώ (+24,5% σε ετήσια βάση) και αυτά του 2004 στα 51,9 εκατ. ευρώ (-7%), κυρίως λόγω των χαμηλότερων περιθωρίων.

Τα μερίδια συμμετοχής στην Αττική Οδό και στο Ρίο-Αντίριο προσθέτουν περί τα 2,7 ευρώ ανά μετοχή σύμφωνα με την Marfin Hellenic, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εκτιμά τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στα 2,2 ευρώ έναντι της δικής της μεθόδου προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF), που εκτιμά το αντίστοιχο ποσοστό στα 3,4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v