Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Ανοδική η βραχυχρόνια τάση

Η πλειονότητα των τεχνικών δεικτών έδωσε σήμα εισόδου στην ελληνική αγορά, μόλις σημειώθηκε η ανοδική υπέρβαση των 1.770 μ., σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση. Στηρίξεις και αντιστάσεις.

Εμπορική: Ανοδική η βραχυχρόνια τάση
Η πλειονότητα των τεχνικών δεικτών έδωσε σήμα εισόδου στην ελληνική αγορά, μόλις σημειώθηκε η ανοδική υπέρβαση των 1.770 μονάδων, σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.

Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, η Εμπορική θεωρεί ότι δύσκολα θα ξεπεραστούν οι 2.030 μονάδες αν δεν υπάρξει αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Μεσοπρόθεσμα (σε ορίζοντα εξαμήνου) εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου, μέχρι τη ζώνη αντίστασης των 2.200 - 2.300 μονάδων.

Ειδικότερα, την εβδομάδα που διανύσαμε ο Γ.Δ. ξεπέρασε την πρώτη αντίσταση των 1.850 μ. και προσέγγισε την επόμενη στις 1.945 μ., όπου και σημειώθηκαν (φυσιολογικές) ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών. 

Στην ανάλυση στις 24/12/08, η Εμπορική είχε αναφέρει ότι οι τεχνικοί δείκτες εμφάνιζαν υπερπουλημένο τον Γ.Δ., αλλά καθαρό σήμα εισόδου θα δοθεί με την ενδεχόμενη υπέρβαση των 1.770 μ., όπερ και εγένετο.

Η διατήρηση του όγκου των συναλλαγών σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα καθιστά ευάλωτη την ανοδική κίνηση, αλλά ακόμη και με χαμηλούς όγκους, θεωρούμε ότι βραχυπρόθεσμα ο Γ.Δ. έχει αυξημένες πιθανότητες να προσεγγίσει τις 2.010 - 2.030 μονάδες. Στη συνέχεια, όμως, δεν αποκλείει προσωρινό πισωγύρισμα του Γ.Δ., πριν σημειωθεί νέα ανοδική κίνηση. 

Για να ισχυροποιηθεί η ανοδική τάση, ώστε να δημιουργηθούν βάσιμες προσδοκίες ενός ανοδικού κύματος προς την επόμενη ζώνη αντίστασης των 2.200 - 2.300 μ., είναι σαφές ότι θα πρέπει να ισχυροποιηθεί ο όγκος των συναλλαγών, τονίζει η τράπεζα. 

Αρνητική εξέλιξη θα θεωρηθεί -βραχυπρόθεσμα- η υποχώρηση χαμηλότερα των 1.870 μ. (όρια ανοδικής trendline). Πάντως σε ορίζοντα τριών - τεσσάρων εβδομάδων, πιο καθοριστική στήριξη θεωρείται η περιοχή των 1.785 μονάδων. Για να παραμείνει θετική η τεχνική εικόνα, θα πρέπει η προαναφερόμενη στήριξη να μη διασπαστεί καθοδικά. Στην αντίθετη περίπτωση, θα επανέλθουν τα σενάρια που αναφέρονται σε διατήρηση πτωτικής της μεσοπρόθεσμης τάσης και σε νέα δοκιμασία της αντοχής των χαμηλών του Δεκεμβρίου του 2008.

Οι επόμενες στηρίξεις για τον Γ.Δ. οριοθετούνται στις 1.870 - 1.7850 - 1.705 μονάδες.

Οι επόμενες αντιστάσεις διαμορφώνονται στις 1.945 - 2.010 - 2.065 - 2.100 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v