Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Αλλαγές για ΕΥΡΩΒ, ΑΤΕ, ΤΤ, ΤΙΤΚ

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της ΑΤΕ και του ΤΤ σε "underweight", αναβάθμιση της Τιτάν σε "neutral" και σε μείωση των τιμών-στόχων για Eurobank στα 9 ευρώ, ΤΤ στα 4 ευρώ και ΑΤΕ στο 1,2 ευρώ προχώρησε η JP Morgan.

JP Morgan: Αλλαγές για ΕΥΡΩΒ, ΑΤΕ, ΤΤ, ΤΙΤΚ
Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της ΑΤΕ και του ΤΤ (από "neutral" σε "underweight"), αναβάθμιση της Τιτάν (σε "neutral" από "underweight") προχώρησε η JP Morgan στο πρωινό της report (9/1).
 
Ακόμη, ο οίκος προχώρησε σε μείωση των τιμών-στόχων για τη Eurobank στα 9 ευρώ ανά μετοχή από 30 ευρώ προηγουμένως, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 4 ευρώ από 15 ευρώ και την ΑΤΕ στο 1,2 ευρώ από 3,3 ευρώ,

Επίσης, ο διεθνής οίκος μειώνει τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της ΑΤΕ κατά 85% για την περίοδο 2009 - 2010, για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατά 70% και για τη Eurobank κατά 65% το 2009 και 70% το 2010.

Αναλυτικότερα, για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σημειώνει πως η μετοχή του είναι διαπραγματεύσιμη με NAV 1,2 και δείχνει σχετικά ακριβή έναντι των άλλων ελληνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών. Όσον αφορά στη μείωση των εκτιμήσεων, διευκρινίζει ότι οφείλονται: α) στην αύξηση των πιέσεων στα περιθώρια λόγω της αύξησης του εγχώριου ανταγωνισμού και της μείωσης των επιτοκίων, β) στις υψηλότερες εκτιμήσεις για προβλέψεις, που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο επίπεδο των 65 - 70 μονάδων βάσης το 2009 - 2010 έναντι 50 - 55 μονάδων βάσης που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και γ) στη συμμετοχή στο πακέτο των 28 δισ. ευρώ.

Για την Αγροτική Τράπεζα, η JP Morgan αναφέρει πως η υποβάθμιση οφείλεται στις ισχυρές πιέσεις στα περιθώρια, το αδύναμο κλίμα στις χρηματαγορές, στη χαμηλή ποιότητα των κερδών αλλά και στο δυσμενές περιβάλλον αναδιάρθρωσης.

Για τον Τιτάνα η τιμή-στόχος διατηρείται στα 19 ευρώ. Όπως αναφέρει ο οίκος, η πρόσφατη αποδυνάμωση του δολαρίου και οι επιδεινούμενες προβλέψεις για τις αναδυόμενες αγορές που θα επηρεάσουν αρνητικά όλο τον κλάδο των οικοδομικών υλικών, στην περίπτωση του Τιτάνα αντισταθμίζονται από την εκτίμηση του οίκου για βελτίωση των δραστηριοτήτων του στις νότιες ΗΠΑ.

Οι εκτιμήσεις της JP Morgan για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας το 2008 μειώνονται κατά 1% από τα 2,21 ευρώ στα 2,19 ευρώ, όπως και αυτές του 2009 (στο 1,45 από 1,46 ευρώ προηγουμένως).

Σε ό,τι αφορά τη Eurobank, η μείωση της τιμής-στόχου έρχεται σε συνέχεια της μείωσης έναντι των ανταγωνιστών της στον ελληνικό χώρο αναφέρει ο οίκος, προσθέτοντας ότι οι εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 μειώνονται κατά 65% και για το 2010 κατά 70%.

Η όποια -χαμηλότερη του αναμενομένου- επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού ή ταχύτερη ανάκαμψη του παγκόσμιου περιβάλλοντος θα ωφελήσει την κερδοφορία της Eurobank, μέσω της μείωσης των προβλέψεων για χαμηλότερες διαγραφές δανείων, καλύτερα περιθώρια και χαμηλότερα χρηματοδοτικά κόστη.

Η JP Morgan διατηρεί τη σύσταση "overweight" για τη μετοχή της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v