ΕΤΕ: Παραμένει top pick για τη Citi

Τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ξεχωρίζει από τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο η Citi σε έκθεσή της με ημερομηνία 5/1, όπου προειδοποιεί ότι κάποιες τράπεζες κρύβουν "παγίδες αξίας". Τι λέει για Marfin, Κύπρου.

ΕΤΕ: Παραμένει top pick για τη Citi
Τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, μαζί με αυτές των HSBC και Ιntesa Sanpaolo, ξεχωρίζει από τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο η Citi σε έκθεσή της με ημερομηνία 5/1, όπου προειδοποιεί ότι κάποιες τράπεζες δείχνουν φθηνές, αλλά κρύβουν "παγίδες αξίας".
 
Ειδικότερα, ο οίκος επισημαίνει ότι αν και με μια πρώτη ματιά οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη μοιάζουν φθηνές, με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία στο 0,9 με βάση τις εκτιμήσεις για το 2009 το ρίσκο περαιτέρω ζημιών αλλά και αυξήσεων κεφαλαίου ίσως να μην έχει αποτιμηθεί ακόμη πλήρως.

Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποιεί για "παγίδες αξίας" στον κλάδο, συμπεριλαμβάνοντας στη σχετική λίστα τίτλους όπως η SHB, η SEB, η Dexia και η Deutsche Postbank.  

Αντί αυτού, προτείνει αγορές στις πιο ακριβές μετοχές αλλά ισχυρότερων τραπεζών όπως η HSBC, η Εθνική Τράπεζα και η Intesa Sanpaolo.

Με βάση ανάλυσή της επί της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων, η Citi αναφέρει επίσης ότι προσφέρουν αξία οι μετοχές της Marfin Popular Bank, της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ οι ισπανικές τράπεζες Banesto, Bankinter και Banco Sabadell δείχνουν "ακριβές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v