Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Σε ποιοτικούς τίτλους το ενδιαφέρον

Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Hellenic πως είναι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης του Γενικού Δείκτη την τρέχουσα εβδομάδα και δη υπό το πρίσμα ότι οι διεθνείς αγορές δεν φαίνονται διατεθειμένες να κινηθούν χαμηλότερα, όπως επισημαίνεται στο Εβδομαδιαίο Report (15/12/2003) με τίτλο ”Ποιοτικές Αγορές”. Το Focus List, οι συστάσεις και οι τιμές-στόχοι.

Marfin: Σε ποιοτικούς τίτλους το ενδιαφέρον
Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Hellenic πως είναι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης του Γενικού Δείκτη την τρέχουσα εβδομάδα και δη υπό το πρίσμα ότι οι διεθνείς αγορές δεν φαίνονται διατεθειμένες να κινηθούν χαμηλότερα.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο Εβδομαδιαίο Report με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2003 οι επιχειρηματικές εξελίξεις είναι περιορισμένες, ενώ συμπληρώνει πως δεν προβλέπει σημαντικές ”εκπλήξεις” μέχρι τέλος του έτους.

Στον αντίποδα, η Marfin Hellenic επισημαίνει πως κατά την άποψή της οι θεσμικοί επενδυτές επιθυμούν να διασφαλίσουν τις ετήσιες αποδόσεις τους παρά να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο διάστημα σε ”επιθετικές” κινήσεις.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τρέχουσα εβδομάδα το τμήμα ανάλυσης της Marfin Hellenic εκτιμά πως θα συνεχιστεί η επιλεκτική τοποθέτηση από πλευράς θεσμικών επενδυτών, ενώ συμπληρώνει πως η υποχρεωτική μετάβαση στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα το 2004, καθώς και οι όποιες παρενέργειες που θα συνοδεύσουν την υιοθέτησή τους βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στην σταδιακή απόκτηση μετοχών της Vodafone – Panafon από τη μητρική Vodafone που αποτυπώνεται με όγκο ύψους 11 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση, γεγονός το οποίο και ενισχύει την απαιτούμενη καθημερινή ρευστότητα στη Σοφοκλέους, ενώ από την άλλη επισημαίνεται πως οι μικροεπενδυτές παραμένουν στο περιθώριο.

Σε ό,τι αφορά την εβδομάδα που πέρασε η Marfin Hellenic αναφέρει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε 15-20 ”ποιοτικές” μετοχές της μεσαίας και της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Στο εξεταζόμενο διάστημα ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1%, με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να ενισχύεται κατά 5,8% σε εβδομαδιαία βάση, τη μετοχή της Τιτάν κατά 3,1%, της Folli-Follie κατά 8,6%, του Hyatt Regency κατά 3,5%, της Elmec Sport κατά 2% και της Jumbo κατά 2,2%.

Στον αντίποδα, η πλειονότητα των μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης (FTSE ASE 80) υπεαπέδωσε κατά 2,8% σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

Στο ίδιο report η Marfin Hellenic αναφέρει επίσης και το focus list των μετοχών με τις σχετικές συστάσεις και τις τιμές – στόχους που θέτει. Ειδικότερα, από τους 35 μετοχικούς τίτλους που συμπεριλαμβάνονται στο focus list (μια εκ των οποίων είναι η Stet Hellas) η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση ”outperform” για 16 μετοχές, ”neutral” για 11, ”underperform” για 3, ενώ θέτει υπό αναθεώρηση τη σύσταση για πέντε μετοχές.

Αναλυτικότερα, η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση ”outperform” για τις μετοχές των: Folli Follie (με τιμή – στόχο τα 24,50 ευρώ), CosmOTE (12,74 ευρώ), Frigoglass (4,16 ευρώ), Hyatt (11,40 ευρώ), Intralot (20,80 ευρώ), Jumbo (5,10 ευρώ), Vodafone – Panafon (6,5 ευρώ), Άκτωρ (6,50 ευρώ), Γερμανός (24 ευρώ), ΔΕΗ (22 ευρώ), Δέλτα Συμμετοχών (8 ευρώ), Ελληνική Τεχνοδομική (6,70 ευρώ), Elmec Sport (3,10 ευρώ), ΟΠΑΠ (12 ευρώ), Πλαίσιο (10,8 ευρώ), Τιτάν (42 ευρώ).

Εξάλλου, η Marfin δίνει σύσταση ”neutral” για τις Alpha Bank (20,15 ευρώ), Chipita (4,05 ευρώ), EFG Eurobank (13,30 ευρώ), Intracom (7,10 ευρώ), S&B (8,40 ευρώ), ΔΟΛ (2 ευρώ), Εθνική Τράπεζα (18,2 ευρώ), ΕΥΔΑΠ (4,10 ευρώ), Μαΐλλης (3,60 ευρώ), Τράπεζα Πειραιώς (7,20 ευρώ) και Stet Hellas.

Όσον αφορά τη σύσταση ”underperform” η Marfin τη δίνει για τις: Αλουμίνιον της Ελλάδος (18 ευρώ), Εμπορική Τράπεζα (13,51 ευρώ) και Τηλέτυπος (5,30 ευρώ), ενώ θέτει υπό αναθεώρηση τις μετοχές των Altec, Δέλτα Singular, ΕΛΠΕ, Επιχειρήσεων Αττικής και ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v