Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξη η Εγνατία ΑΧΕ για ΧΑ- διεθνείς αγορές

Ευεργετικές εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ ότι θα είναι για τη Σοφοκλέους οι επιδράσεις αυτού που αποκαλεί ”πλεονάζουσα ρυστότητα” και το οποιο προκύπτει από την επιστροφή κεφαλαίου των Frigoglass και 3E και από το delisting των Παπαστράτου και Panafon.

Αισιόδοξη η Εγνατία ΑΧΕ για ΧΑ- διεθνείς αγορές
Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της Εγνατία Χρηματιστηριακή, σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αγορές, αλλά και τη Σοφοκλέους, όπως περιγράφονται στο εβδομαδιαίο report της εταιρίας.

Συγκεκριμένα για την ελληνική αγορά, η Εγνατία ΑΧΕ αν και δεν εντοπίζει κάποιο σημαντικό λόγο για τον οποίο το ΧΑ θα ξεπεράσει σε αποδόσεις τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του, εκτιμά πως το πλεόνασμα ρευστότητας προσδιορίζεται ως παράγοντας που μπορεί να δώσει επιπρόσθετη ώθηση στην αγορά.

Η ρευστότητα αυτή, προσθέτει προκύπτει από την επιστροφή κεφαλαίου της Frigoglass (40 εκατ. ευρώ- διασπορά 16 εκατ. ευρώ) και της Coca Cola 3E (473 εκατ. ευρώ- διασπορά 150 εκατ. ευρώ), στο delisting της Παπαστράτος (99 εκατ. ευρώ) και της Panafon (848 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, ”νιώθει άνετα” με την πρόβλεψή της για ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 13,4% για το 2004, ενώ δεν αποκλείει και ανοδικές αναθεωρήσεις της εκτίμησης αυτής.

Στο ίδιο report η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρεται στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος θεωρείται ότι συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προσφέρει θετικές εκπλήξεις. Η προτιμόμενη επιλογή της Εγνατία ΑΧΕ από τον κλάδο είναι η Alpha Bank, ενώ τη λίστα με τις top επιλογές της συμπληρώνουν η ΔΕΗ, η Coca Cola 3Ε, ο ΟΠΑΠ, ο Τιτάνας, τα ΚΑΕ, οι Επιχειρήσεις Αττικής, η Folli Follie, ο Γερμανός, η Intralot, η Hyatt, η Notos, η Ελληνική Τεχνοδομική, η Τεχνική Ολυμπιακή, η Jumbo και η Frigoglass.

Σε διεθνές επίπεδο, όπως επισημαίνεται στο report, οι τελευταίες εβδομάδες δείχνουν πως υπάρχει δυνατό momentum για τις μετοχές, παρά την κατά περίπου 45% ανάκαμψή τους από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Η μακροοικονομική εικόνα, επισημαίνεται, είναι προς το παρόν ενισχυτική του σεναρίου της περαταίρω ανάκαμψης που θα προέλθει από επιχειρηματικές επενδύσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, η μόχλευση που έχει προκύψει σε λειτουργικό επίπεδο από την αναδιάρθρωση των τελευταίων δύο ετών (περικοπή κόστους, διοικητική αναδιάρθρωση), υπόσχεται ισχυρή κερδοφορία, όταν η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη ενισχυθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v