Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ”βλέπει” η Marfin για τον ΟΠΑΠ

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Hellenic πως ενδέχεται να βρεθεί η μετοχή του ΟΠΑΠ, ως αποτέλεσμα της επιστροφής κεφαλαίου ύψους 2 ευρώ ανά μετοχή κατά το 2004, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου.

Τι ”βλέπει” η Marfin για τον ΟΠΑΠ
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Hellenic πως ενδέχεται να βρεθεί η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή επικαλείται στο πρωινό της report ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο Οργανισμός θα προχωρήσει εντός του 2004 στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 2 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός το οποίο εκτιμά πως θα διατηρήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, η Marfin Hellenic στο πρωινό της report αναφέρεται και σε δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τον επαναληπτικό διαγωνισμό για το Ξυστό ο οποίος ενδέχεται να αποβεί άκαρπος, καθώς φέρονται να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της κοινοπραξίας της Intralot η οποία ήταν και η μοναδική που κατέθεσε πρόταση και του υπουργείου Οικονομικών.

Οι διαφωνίες, όπως αναφέρει η Marfin, αφορούν στο εύρος των τεχνικών βελτιώσεων που προτίθεται να κάνει η Intralot στο παιχνίδι, ενώ η σημειώνεται πως αφενός η σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί και αφετέρου πως η πρόταση της Intralot λήγει στα τέλη του μήνα (150 ημέρες μετά τον διαγωνισμό).

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η οποία επικαλείται τις ίδιες πηγές, εάν ο διαγωνισμός αποβεί τελικά άκαρπος και δεδομένης της ανάγκης της κυβέρνησης να φτάσει στα προβλεπόμενα έσοδα του προϋπολογισμού, το υπουργείο Οικονομίας εξετάζονται μια σειρά από εναλλακτικές.

Ειδικότερα, χρηματιστηριακή αναφέρεται στη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού μέχρι τις εκλογές, στην ανάθεση του παιχνιδιού στον ΟΠΑΠ έναντι 300 εκατ. ευρώ, στην ανάθεση του παιχνιδιού στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων με δυνατότητα (option) μεταγενέστερου διαγωνισμού στο μέλλον – μετά δηλαδή τη μερική ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων που έχει προγραμματιστεί για το 2004.

Τέλος, η Marfin Hellenic επισημαίνει πως στις προβλέψεις της για την Intralot δεν συμπεριλαμβάνονται έσοδα από το Ξυστό μετά τις 8 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που έληξε η προηγούμενη σύμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v