Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: Τιμή - στόχος τα 17,10 ευρώ από Εγνατία ΑΧΕ

Με τιμή - στόχο τα 17,10 ευρώ και σύσταση ”αγορά” ξεκινά η Εγνατία ΑΧΕ την κάλυψή της για τη μετοχή των ΚΑΕ (12/12/2003) για τα οποία εκτιμά πως διαθέτουν μια εξαιρετική ικανότητα απόδοσης ταμειακών ροών αλλά και από τους υψηλότερους δείκτες διανομής μερίσματος.

ΚΑΕ: Τιμή - στόχος τα 17,10 ευρώ  από Εγνατία ΑΧΕ
Με την τιμή – στόχο των 17,10 ευρώ και σύσταση ”αγορά” ξεκινά η Εγνατία ΑΧΕ την κάλυψή της μετοχής των ΚΑΕ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου 2003, η προαναφερθείσα τιμή – στόχος προκύπτει με βάση τη μέθοδο των Προεξοφλημένων Ταμειακών Ροών (DCF) και προβλέπει περαιτέρω αύξηση 18,9% στην τιμή της μετοχής (τιμή κλεισίματος της 10ης Δεκεμβρίου 14,38 ευρώ).

Το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής επισημαίνει πως τα ΚΑΕ διαθέτουν αφενός μια εξαιρετική ικανότητα απόδοσης ταμειακών ροών και αφετέρου προσφέρουν από τους υψηλότερους δείκτες διανομής μερίσματος, μεταξύ των ελληνικών μετοχικών τίτλων.

Από την άλλη η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι προοπτικές ανάπτυξης των ΚΑΕ αποδίδονται τόσο στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όσο στη σωστά οργανωμένη στρατηγική της εταιρίας η οποία εστιάζει την προσοχή της στην ενίσχυση των εσόδων και πέρα από το συγκεκριμένο σημαντικό γεγονός.

Επίσης, σημειώνεται πως τα ΚΑΕ αποτελούν τη μόνη ανάλογη αλυσίδα της χώρας που δραστηριοποιείται στους εθνικούς σταθμούς αναχώρησης επιβατών και πως το δίκτυο των καταστημάτων του καλύπτει τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας καθώς επίσης πολλούς μεθοριακούς σταθμούς και καταστήματα σε πλοία.

Επίσης, η Εγνατία αναφέρει πως τα ΚΑΕ απολαμβάνουν υψηλότερα λειτουργικά περιθώρια κέρδη, τόσο σε σχέση με τις εγχώριες όσο και με διεθνείς επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, αποδίδοντας ”ισχυρή” κερδοφορία.

Τέλος, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι ενοποιημένες πωλήσεις των ΚΑΕ, τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη θα παρουσιάσουν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης την περίοδο 2002 – 2005, της τάξεως του 7,9%, 14,7% και 15,9% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v