Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παντεχνική: Τιμή-στόχος τα 2,7 ευρώ από Π&Κ

Την τιμή-στόχο των 2,7 ευρώ θέτει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Παντεχνικής, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight” σε σχετική ανάλυση (11/12/2003), όπου μεταξύ άλλων εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρίας είναι η πιο υποτιμημένη της ελληνικής αγοράς.

Παντεχνική: Τιμή-στόχος τα 2,7 ευρώ από Π&Κ
Την τιμή-στόχο των 2,7 ευρώ θέτει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Παντεχνικής, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυση με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2003 και τίτλο ”Μηδενική η αξία των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων;”

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει στην ανάλυσή της πως η μετοχή της έκτης μεγαλύτερης από πλευράς κύκλου εργασιών και πέμπτης από πλευράς EBITDA είναι η πιο υποτιμημένη της ελληνικής αγοράς.

Ταυτόχρονα, η Π&Κ αναφέρει πως η Παντεχνική έχει μια σημαντική παρουσία όσον αφορά στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, καθώς κατέχει 19,08% στην Αττική οδό και 4,84% στη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, ενώ συμπληρώνει πως με discount 10% εκτιμά ότι η συνδυασμένη καθαρή αξία από τα μερίσματα των εν λόγω έργων θα φτάσει στα 68,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της σημερινής κεφαλαιοποίησης της εταιρίας.

Εξάλλου, το τμήμα ανάλυσης της Π&Κ επισημαίνει πως, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια υψηλού ρίσκου μικρής κεφαλαιοποίησης κατασκευαστικής, οι βασικότεροι κίνδυνοι έχουν συμπεριληφθεί στην τρέχουσα αποτίμησή της.

Μεταξύ των κινδύνων η χρηματιστηριακή αναφέρει τη μείωση των δημοσίων έργων την περίοδο 2004 – 2008, την πιθανότητα η αναδιάρθρωση να μην έχει επιτυχή αποτελέσματα, το γεγονός ότι το ανεκτέλεστο των έργων δεν είναι διαφοροποιημένο, την υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, αλλά και τη χαμηλή ρευστότητα της μετοχής.

Η Π&Κ πάντως τονίζει πως στην παρούσα φάση, η αγορά είτε υποθέτει πως τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα της Παντεχνικής έχουν μηδενική αξία ή πως ο κατασκευαστικός κλάδος της εταιρίας είναι ”ευτελούς” αξίας.

Επιπλέον, συμπληρώνει πως οι εκτιμήσεις της, σύμφωνα με τις οποίες η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 4 και 6 φορές τα κέρδη από τις κατασκευές του 2004 και του 2005 αντίστοιχα, είναι λογικές (αν και με σημαντικό discount σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις).

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως τόσο το έργο της Αττικής Οδού όσο και του Ρίου – Αντιρρίου είναι έργα που προσδίδουν αξία και που θα έπρεπε να αποτυπωθούν στις αποτιμήσεις της Παντεχνικής.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της εταιρίας, το τμήμα ανάλυσης της Π&Κ αναφέρει πως από τον Ιούνιο που ξεκίνησε την κάλυψη της έχει υποχωρήσει κατά 12%, υποαποδίδοντας κατά 25% σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη και κατά 9% σε σχέση με τον δείκτη των κατασκευών.

Μια από τις αιτίες της υποαπόδοσης φέρεται να είναι σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή τα χαμηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα εννεαμήνου 2003 που ανακοίνωσε η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v