Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕΜ: Τιμή- στόχο τα 3,10 ευρώ δίνει η Εθνική

Με τιμή-στόχο τα 3,10 ευρώ και σύσταση ”αγορά” ξεκινάει η Εθνική ΑΧΕ την κάλυψή της για τη μετοχή της ΕΤΕΜ, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυση, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει πως η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

ΕΤΕΜ: Τιμή- στόχο τα 3,10 ευρώ δίνει η Εθνική
Με τιμή-στόχο τα 3,10 ευρώ και σύσταση ”αγορά” ξεκινάει η Εθνική ΑΧΕ την κάλυψή της για τη μετοχή της ΕΤΕΜ, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυση, με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2003 και τίτλο ”Διευρύνοντας τους ορίζοντές της”.

Μεταξύ άλλων, η Εθνική αναφέρει πως η μετοχή της ΕΤΕΜ διαπραγματεύεται 9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, ενώ επισημαίνει πως η νέα συνεργασία με την BMW αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον όγκο των πωλήσεων του βιομηχανικού τομέα.

Το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής αναφέρει πως αυτή η νέα τριετής συμφωνία θα προσθέσει περίπου 4,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση στον κύκλος εργασιών του ομίλου, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως ανοίγει στην εταιρία τις πόρτες στην ευρωπαϊκή βιομηχανία αυτοκινήτων.

Επίσης, στην ίδια πάντα ανάλυση, αναφέρεται πως η ΕΤΕΜ αποτελεί τον βραχίονα της ΕΛΒΑΛ στον κλάδο του αλουμινίου, ενώ σημειώνεται πως η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά από πλευράς όγκου πωλήσεων.

Ταυτόχρονα, η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως το νέο προϊόν της εταιρίας θα συνεχίσει να επωφελείται από την ανοδική πορεία του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς τα μοναδικά χαρακτηριστικά που διαθέτει αποτελούν και το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του προϊόντος.

Για το σύνολο του 2003 η χρηματιστηριακή προβλέπει πως ο κύκλος εργασιών της ΕΤΕΜ θα φτάσει στα 90,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 83,1 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 8,5%.

Τα EBITDA στο ίδιο διάστημα αναμένεται να βελτιωθούν κατά 22,7% διαμορφούμενα στα 18,4 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 8,6% στα 6,3 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 5,8 εκατ. ευρώ της παρελθούσας χρήσης.

Τέλος, σημειώνεται πως η ΕΤΕΜ αποτελεί μέλος του ομίλου Βιοχάλκο, καθώς η ΕΛΒΑΛ (στην οποία ο όμιλος Βιοχάλκο κατέχει ποσοστό 58,03%) ελέγχει το 54,89% του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v