Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Τα οφέλη για Γερμανό από συμφωνία με ΚΑΕ

Κέρδη ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα αποφέρει στη Γερμανός η πρόσφατη συμφωνία με τα ΚΑΕ για την παροχή υπηρεσιών logistics, ενώ συμπληρώνει πως παραμένει θετική για τη μετοχή της πρώτης.

Marfin: Τα οφέλη για Γερμανό από συμφωνία με ΚΑΕ
Κέρδη ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα αποφέρει στη Γερμανός η πρόσφατη συμφωνία με τα ΚΑΕ για την παροχή υπηρεσιών logistics, όπως αναφέρει σε σχετική της σημείωμα ύστερα από την επαφή που πραγματοποίησε με τον υπεύθυνο επενδυτικών σχέσεων της Γερμανός.

Εξάλλου, στο πρωινό της report η Marfin Hellenic σημειώνει πως η εν λόγω συμφωνία θα αποβεί κερδοφόρα και για τις δυο πλευρές, ενώ επισημαίνει πως παραμένει θετική για τη μετοχή της Γερμανός.

Αναλυτικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως σύμφωνα με τον υπεύθυνο επενδυτικών σχέσεων της Γερμανός η συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών logistics τα αναμενόμενα οικονομικά οφέλη εκτιμώνται στα περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ τα σχετικά κόστη είναι ύψους πέριξ του 1 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει η χρηματιστηριακή τα κέρδη του ομίλου Γερμανός θα ενισχυθούν κατά 1 εκατ. ευρώ ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 1,5% των ενοποιημένων κερδών προ φόρων

Επίσης, η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως τα οφέλη της συμφωνίας για τα ΚΑΕ αντιστοιχούν στο 0,5% των πωλήσεων, περίπου 1,4 εκατ. ευρώ τα οποία και άμεσα θα κατευθυνθούν στη Γερμανός και στη Folli Follie (περίπου 400 χιλιάδες ευρώ στη κάθε εταιρία) ως αποτέλεσμα της ενοποίησης.



Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως τα οφέλη για τη Folli Follie είναι ελάχιστα, ενώ για τη Γερμανός τα προ φόρων οφέλη εκτιμώνται στα περίπου 1,4 εκατ. ευρώ ή 2,1% των κερδών προ φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v