Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Εκτιμήσεις για ΕΛΤΕΧ- Ακτωρ- Chipita (update)

Τιμή–στόχο τα 4,25 ευρώ δίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Chipita, διατηρώντας τη σύσταση ”underweight” σε ανάλυσή της με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου και τίτλο ”Το outlook είναι ακόμη ασαφές”. Οι τιμές - στόχοι και οι συστάσεις για ΕΛΤΕΧ - Ακτωρ.

Π&Κ: Εκτιμήσεις για ΕΛΤΕΧ- Ακτωρ- Chipita (update)
Τιμή–στόχο τα 4,25 ευρώ δίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Chipita, διατηρώντας τη σύσταση ”underweight” σε ανάλυσή της με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου και τίτλο ”Το outlook είναι ακόμη ασαφές”.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η προαναφερθείσα τιμή–στόχος προκύπτει με βάση τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF).

Μεταξύ άλλων στην ανάλυση αναφέρεται πως η μετοχή της Chipita έχει υποαποδώσει κατά 33% από τις αρχές του χρόνου και διαπραγματεύεται 14 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Εξάλλου, την τιμή-στόχο στα 6,5 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τον Άκτωρα, σε report της με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, λόγω του ισχυρού ανεκτέλεστου υπολοίπου και των προβλέψεων της διοίκησης, αναθεωρεί ανοδικά κατά 10% τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας στο 2004.

Επίσης, σε ξεχωριστό report της για την Ελληνική Τεχνοδομική με την ίδια ημερομηνία, η Π&Κ διατηρεί τη σύσταση overweight για τη μετοχή, περικόπτοντας την τιμή-στόχο στα 6,1 ευρώ.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η σύσταση διατηρείται παρά το σημαντικό ρίσκο επανεπένδυσης, το οποίο ανακύπτει από την τυχόν συνέχιση πώλησης των στοιχείων ενεργητικού εκ μέρους της διοίκησης και της αδυναμίας εύρεσης επενδυτικών ευκαιριών με μεγαλύτερες αποδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Π&Κ αναφέρει ότι προχώρησε σε περικοπή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ, ως αποτελέσματα της κατά 6% μείωσης της συμμετοχής της εταιρίας στον Ακτωρα, στους προηγούμενους 12 μήνες. Αυτό συνέβη, αναφέρεται στο report, παρά το ότι όλα τα έσοδα και τα κέρδη προέρχονται από τον Άκτωρα - κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί στο μέλλον.

Κατά την άποψη της Π&Κ, αυτή η στρατηγική μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική σε ό,τι αφορά την αξία και προκειμένου για τους μετόχους, αφού το μέσο ROIC (Return On Invested Capital) του Άκτωρα για τα προηγούμενα 10 χρόνια ήταν στο 13%, ενώ οι ταμειακές ροές της εταιρίας αναμένονται κοντά στο 9%, ακόμα και μετά από μια υποχώρηση των κερδών ανά μετοχή κατά 30% το 2005.

Κατά την εκτίμηση της Π&Κ θα είναι δύσκολο για την ΕΛΤΕΧ να βρει ”τέτοιες αποδόσεις σε άλλες δραστηριότητες”.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v