Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Marfin για το deal της Τιτάν σε Βουλγαρία

Ικανοποιητική κρίνει η Marfin Hellenic την κίνηση της Τιτάν που αφορά στην ενδυνάμωση της θέσης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των Βαλκανίων, μέσω της εξαγοράς του 99,9% της Ziatna Panega Cement AD στη Βουλγαρία.

Η Marfin για το deal της Τιτάν σε Βουλγαρία
Ικανοποιητική κρίνει η Marfin Hellenic την κίνηση της Τιτάν που αφορά στην ενδυνάμωση της θέσης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των Βαλκανίων, ενώ εκτιμά πως η εν λόγω κίνηση ενδέχεται να φέρει τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report σχολιάζει την εξαγορά του 99,9% της Ziatna Panega Cement AD στη Βουλγαρία, την οποία η τσιμεντοβιομηχανία ανακοίνωσε επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως η ZPC έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 1 εκατ. τόνων τσιμέντου και 3 εργοστάσια παραγωγής σκυροδέματος, ενώ το 2002 σημείωσε πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 24 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Marfin Hellenic σημειώνει πως η εξαγορά είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Τιτάν, αλλά και προηγούμενες ανακοινώσεις της διοίκησης για επέκταση των εργασιών στο εξωτερικό μέσω εξαγορών.

Εξάλλου, όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, μετά την αποπληρωμή των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων του ομίλου (το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Tarmac America το 2001) και εξαιρώντας τη τελευταία εξαγορά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της η Τιτάν θα είχε καθαρά μετρητά (net cash) από το 2005 και μετά.

Από την πλευρά της, η Π&Κ, εκτιμά ότι η εξαγορά της Τιτάν στη Βουλγαρία, θα οδηγήσει στην αύξηση των πωλήσεων που προέρχονται από τη Βουλγαρία, από το 1,5% που είναι σήμερα, στο περίπου 5%. Η χρηματιστηριακή εμφανίζεται θετική έναντι της κίνησης της Τιτάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v