Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σε ευρωπαϊκό κλίμα η Σοφοκλέους

Σταθεροποιητικά εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς, και δη υπό το πρίσμα ότι πλησιάζουμε στην περίοδο των Χριστουγέννων.

ΑΧΕ: Σε ευρωπαϊκό κλίμα η Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τη διατήρηση του όγκου των συναλλαγών στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Marfin Hellenic, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, όπου επισημαίνει πως δεν αναμένει αύξηση του τζίρου, καθώς η αγορά αρχίζει να μπαίνει σε προεόρτιο κλίμα.

Επίσης, η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως δεν προβλέπει κάποια δυναμική ανακατάταξη χαρτοφυλακίων στο υπόλοιπο του έτους και κατά συνέπεια εκτιμά ότι το πλέον πιθανό σενάριο είναι η σταθεροποίηση του Δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της EFG Eurobank Securities, η οποία εκτιμά πως η αγορά αναμένεται να κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως καθώς πλησιάζουμε τις διακοπές των Χριστουγέννων ο τζίρος θα είναι υποτονικός.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως οι ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να γυρίσουν σε θετικό έδαφος κατά τη σημερινή συνεδρίαση, επηρεασμένες από τις αμερικανικές αγορές, αν και –όπως επισημαίνει– η γενικότερη τάση συσσώρευσης είναι πολύ πιθανόν να διατηρηθεί.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα παραμείνει συγχρονισμένη με τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να τη διαφοροποιήσουν.

Η Merit ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στο πρωινό της report πως η αγορά δείχνει να ”χρωστάει” μία ανοδική κίνηση άνω των 2.200 μονάδων, ενώ επισημαίνει πως η αισθητή συρρίκνωση της συναλλακτικής δραστηριότητας κατά τις πτωτικές συνεδριάσεις σε συνδυασμό με το μικρό εύρος διακύμανσης του Γενικού Δείκτη συντελούν επί του παρόντος στη διατήρηση του ανοδικού momentum.

Παράλληλα, η Merit ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως είναι πιθανή εκ νέου ανοδική κίνηση της αγοράς μέχρι και το τέλος του έτους, η οποία θα προέλθει κυρίως από ανάλογη θετική κίνηση των ξένων αγορών.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η καταγραφή νέων υψηλών έτους χθες στις αμερικανικές αγορές πιθανότατα να σημάνει και την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης καθοδικής κίνησης στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στο Χ.Α.

Τι έγινε χθες: Με πτώση 0,39% έκλεισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, ενώ, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, κύριο χαρακτηριστικό ήταν ο χαμηλός όγκος των συναλλαγών.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο κλάδος των τραπεζών και η μετοχή του ΟΤΕ κινήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα, ενώ οι μετοχές των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ έκλεισαν με κέρδη 1,08% και 0,41%, αντίστοιχα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v