Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμιση ελληνικών τραπεζών από S&P

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Standard & Poor’s, προβλέποντας συνέχιση των πιέσεων λόγω αυξημένων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, χαμηλών όγκων συναλλαγών κ.ά.

Υποβάθμιση ελληνικών τραπεζών από S&P
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Standard & Poor’s, όπως αναφέρει στο πρωινό της report (23/12) η Marfin Analysis.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, τόσο οι αυξημένες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια όσο και οι χαμηλότεροι όγκοι συναλλαγών, η μείωση των επιτοκίων, το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης και τα μειωμένα έσοδα που δεν προέρχονται από τόκους θα συνεχίσουν να πιέζουν τόσο τις ελληνικές όσο και τις κυπριακές τράπεζες. Πιο αναλυτικά:

Για την EFG Eurobank η προοπτική υποβαθμίζεται σε "αρνητική" από "σταθερή", ενώ η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα διατηρείται σε "A-/A-2".

Σε "αρνητική" από "σταθερή" υποβαθμίζεται και η προοπτική για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ διατηρείται σε "BBB+/A-2" η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.

Για την Alpha Bank, υποβαθμίζεται η πιστοληπτική διαβάθμιση σε "BBB+”" από "A-", διατηρείται η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε "A-2", ενώ η πρόβλεψη διατηρείται "σταθερή".

Αρνητική είναι η προοπτική για τη Marfin Popular Bank, ενώ η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση υποβαθμίζονται σε "BBB/A-3" από "BBB+/A2".

Σε "A" από "A+" υποβαθμίζεται η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση της Εμπορικής, ενώ διατηρείται σε "A-1" η βραχυπρόθεσμη, με αρνητική προοπτική.

Για την Εθνική Τράπεζα, η προοπτική παραμένει "σταθερή", ενώ αμετάβλητες παραμένουν και η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση, σε "BBB+/A-2".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v