Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία:Οι ”ωφελημένοι” της αποχώρησης της Panafon

Η διαγραφή των μετοχών της Παπαστράτος και της Panafon από τη Σοφοκλέους και η επιστροφή κεφαλαίου από την 3Ε εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως είναι οι παράγοντες που θα ενισχύσουν βραχυπρόθεσμα τη Σοφοκλέους, ενώ οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο. Ποιοι επωφελούνται από τη διαγραφή της Panafon, η λίστα με τις προτεινόμενες μετοχές.

Εγνατία:Οι ”ωφελημένοι” της αποχώρησης της Panafon
Η αποδέσμευση σημαντικών κεφαλαίων ως αποτέλεσμα του de-listing των Παπαστράτος και Vodafone Panafon, αλλά και η επιστροφή κεφαλαίου 2 ευρώ ανά μετοχή από την Coca – Cola Τρία Έψιλον εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως αποτελούν παράγοντες που θα ενισχύσουν βραχυπρόθεσμα τη Σοφοκλέους.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Δεκεμβρίου 2003, παρά το γεγονός ότι τα δυο προαναφερθέντα de-listings αποτελούν ουσιαστικά αρνητική εξέλιξη για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, από την άλλη, σε τεχνικό επίπεδο και βραχυπρόθεσμα, η εξέλιξη εκλαμβάνεται ως θετική.

Επίσης, το τμήμα ανάλυσης της Εγνατίας ΑΧΕ εκτιμά πως από τη διαγραφή της Vodafone Panafon από τη Σοφοκλέους επωφελούνται κυρίως οι τίτλοι των ΟΤΕ και Cosmote, ενώ συμπληρώνει πως ενδέχεται να ωφεληθούν και άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ.

Πάντως, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει στο εβδομαδιαίο report πως ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να παραμείνει στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της Alpha Bank είναι η κύρια επιλογή της.

Στη λίστα με τις προτεινόμενες επιλογές της χρηματιστηριακής περιλαμβάνονται οι μετοχές των: Alpha Bank, Coca – Cola Τρία Έψιλον, Τιτάν, Επιχειρήσεις Αττικής, Folli Follie, Γερμανός, Intralot, Hyatt, Notos Com Συμμετοχών, Ελληνική Τεχνοδομική, Τεχνική Ολυμπιακή, Jumbo και Frigoglass.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v